Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 24 Şubat 2022 - 16:00 Yorum: 0

Japonya’dan Rusya’ya işgal tepkisi

Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunu protesto etmek üzere Moskova'nın Tokyo büyükelçisini Dışişleri...

Japonya’dan Rusya’ya işgal tepkisi

Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunu protesto etmek üzere Moskova'nın Tokyo büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyon dünya gündemindeki tazeliğini korurken, Japonya hükümetinden Moskova'nın adımına tepki geldi. Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi, Moskova'nın operasyonunu protesto etmek üzere Moskova'nın Tokyo Büyükelçisi Mikhail Galuzin'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Japonya'nın tansiyonu düşürmeye yönelik diplomasi çabalarına rağmen Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ve uluslararası hukuku ihlal eden bir işgal başlattığını belirten Hayashi, Galuzin'e bu tür eylemlere müsamaha gösterilmeyeceğini ve Rusya'nın adımını şiddetle kınadıklarını söyledi. Hayashi, Rusya'nın işgali derhal sonlandırması ve birliklerini geri çekmesi talebini de Galuzin'e iletti. Hayashi, Rusya'nın Japon vatandaşları dahil sivillerin güvenliğini koşulsuz olarak koruması gerektiği konusundaki hassasiyetini de Galuzin'e aktarırken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmediğini söyleyerek iddiaları reddeden Galuzin'in ise Hayashi'nin mesajını Moskova'ya ileteceğini söylediği öğrenildi.

Rusya tepkilerin odağında

Rusya bugün sabah saatlerinde bir süredir sınırına askeri yığınak yaptığı Ukrayna'ya yönelik askeri harekata başlamış, Moskova'nın adımı NATO ve AB de dahil olmak üzere uluslararası camianın tepkisini çekmişti. Dünya ülkelerinden Rusya'nın işgal girişiminin cezasız kalmayacağına dair peş peşe açıklamalar gelirken, Rusya ise harekatın bir işgal hareketi olmadığını savunmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber