Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 24 Şubat 2022 - 15:33 Yorum: 0

Kaçak kazı yapmak isteyen 5 defineci jandarmaya yakalandı

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde define aramak için kaçak kazı yapmaya çalışan 5 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı.

Kaçak kazı yapmak isteyen 5 defineci jandarmaya yakalandı

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde define aramak için kaçak kazı yapmaya çalışan 5 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Beylikova ilçesi Uzunburun Mahallesi Karacakaya mevkiindeki Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı olan Uzunburun Höyük'te bazı şahısların kaça kazı yapacağı ihbarı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri bölgeyi takibe aldı. Araçla birlikte bölgeye gelen ve jandarma ekiplerinin alanda araştırma yaptığını fark eden şüpheliler, kaçmaya başladı. Aracı takibe alan jandarma ekipleri, kısa süreli takip sonucunda 5 şüpheli şahsı yakaladı. Araçta yapılan aramada jenaratör, 2 adet hilti ve kazı yapmak için kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Yapılan incelemeler sonucunda bölgeye adını veren Karacakaya kayalıklarında define aramak amacıyla hilti kullanılarak kayaların parçalandığı tespit edildi.

Yakalanan 5 şüpheli hakkında Beylikova İlçe Jandarma Komutanlığınca "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefet" suçundan adli işlem başlatıldı. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber