Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 24 Şubat 2022 - 16:53 Yorum: 0

Kadın Oyunları Festivali beş yeni oyunla Ayvalık’ta

Ayvalık Belediyesi ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nun ortak projesi olarak geçtiğimiz yıl yaşama geçirilen; Atölye Kültür Sanat'ın organizasyona destek verdiği,...

Kadın Oyunları Festivali beş yeni oyunla Ayvalık’ta

Ayvalık Belediyesi ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nun ortak projesi olarak geçtiğimiz yıl yaşama geçirilen; Atölye Kültür Sanat'ın organizasyona destek verdiği, Türkiye'nin ilk ve tek kadın temalı Ayvalık Kadın Oyunları Festivali, 23-27 Mart tarihleri arasında, Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde tiyatroseverlerle ikinci kez buluşacak.

Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından Ankara'da başlatılıp geçen yılda olduğu gibi Ayvalık Belediyesi tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde Ayvalık'ta kapanışı yapılacak. 2.Kadın Oyunları Festivali, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde Melis Birkan'ın Yeni Bir Şarkı oyunuyla perdelerini açacak. Tüm oyunların başlama saati 20.00 olacak.

Festivalin ikinci gününde; Duygu Serin, Melda Narin Güler ve Aybike Turan'ın sahne alacağı 45 saniye isimli oyun tiyatroseverlerle buluşacak. 25 Mart akşamı ise ünlü sanatçı Berna Laçin, Hayal Satıcısı isimli oyunla seyircilerin karşısına çıkacak. Nejat Uygur Sahnesi 26 Mart akşamı, tek kişilik oyunlar ile göz dolduran başarılı oyuncu Nazan Kesal'ın Yaralarım Aşktandır oyununa ev sahipliği yapacak.

Festival, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde son bulacak. Dünya Tiyatrolar Bildirgesi'nin de okunacağı son gece usta oyuncular Lale Mansur ve Gizem Aldemir Acı Kaybımız oyunuyla festivalin kapanışını yapacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Kadın Oyunları Festivali'nin geçtiğimiz yıl Ayvalık Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Ankara Sanat Tiyatrosu arasında başlatılan bir proje olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en köklü özel tiyatrolarından olan AST'nin sanat yönetmenliğinde, Atölye Kültür Sanat'ın organizasyonuyla düzenlenen festivalin, Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde, bu yıl da 23-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Başkan Ergin, "Ankara Sanat Tiyatrosu editörlüğünde karşılıklı fikir alışverişiyle bu yıl da yeni oyunlar belirlendi. Son günümüz yine Dünya Tiyatrolar Günü. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle bırakılan boş koltuklarda cinayete kurban gitmiş kadınlarımızın fotoğrafları yer aldı. Bir farkındalık oluşturduk. Bu yıl da yürürlükten kaldırılan İstanbul Sözleşmesi'ni gündeme taşıyıp, bu yanlıştan dönülmesini hatırlatacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber