Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Mart 2024 - 15:16 Yorum: 0

Kadınlar el yapımı ürünlerini e-ticaret platformu üzerinden satacak

Mezitli Belediyesi ile bir sivil toplum kuruluşu arasında imzalanan protokol kapsamında, kadınlar el yapımı ürünlerini e-ticaret platformu üzerinden satabilecek.GİKA Projesi kapsamındaki iş birliği protokolü, 18-99 yaş arası okuma yazm...

Kadınlar el yapımı ürünlerini e-ticaret platformu üzerinden satacak

Mezitli Belediyesi ile bir sivil toplum kuruluşu arasında imzalanan protokol kapsamında, kadınlar el yapımı ürünlerini e-ticaret platformu üzerinden satabilecek.
GİKA Projesi kapsamındaki iş birliği protokolü, 18-99 yaş arası okuma yazma bilen ev kadınları, emekliler ve çalışan kadınları hedefliyor. Özellikle e-ticaret yoluyla işlerini genişletmek isteyen 5 bin kadına eğitim ve destek sağlanacak. Projenin ekonomik ve sosyal etkisi yaklaşık 20 bin kişiyi kapsayacak. Eğitimler, çevrimiçi platformlar aracılığıyla düzenlenecek. Proje kapsamında kadınların el yapımı ürünlerini satabilecekleri e-ticaret platformu kurulacak.

"5 bin kadına eğitim ve destek verilecek"
Başkan Tarhan, projenin, kadınların el yapımı ürünlerini ülkenin her yerine pazarlama imkanı sunmayı amaçladığını belirtti. Kadınların ekonomik özgürlüğünü desteklemek ve onlara yeni fırsatlar sunmak amacıyla gerçekleştirilen protokole imza attıklarını ifade eden Tarhan, GİKA Projesi kapsamında, kadınların girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmayı, işlerini geliştirmeleri için gereken eğitim ve destek imkanlarını sunmayı hedeflediklerini kaydetti.
Projenin, Mersin ve çevresindeki illerde yaşayan okuma yazma bilen ev kadınları, emekliler ve çalışan kadınlara yönelik fırsatlar sunduğunu vurgulayan Tarhan, "2023-2024 döneminde, öğrenmeyi seven ve üretmeyi bilen, işlerini e-ticarete taşıyarak satış sınırlarını kaldırmak isteyen 5 bin kadına eğitim ve destek verilecek. Böylelikle, kadınlarımızın evlerinde çalışabilecekleri bir ortam oluşturarak, onların ekonomik ve sosyal etkilerini artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, meslek edindirme eğitimleri düzenlenerek kadınlarımızın üretim yöntemlerini geliştirmelerini de hedefliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber