Kağıthane Belediyesi tarafından ilçedeki liselerin tanıtımı için eğitim şenliği düzenlendi. Programa katılan öğrenciler bir yandan ilçedeki liseler hakkında bilgi alırken, diğer yandan çeşitli etkinliklere katılarak gönüllerince eğlendi.
Kağıthane Belediyesi tarafından ilçedeki liselerin tanıtımı için eğitim şenliği düzenlendi. Programa katılan öğrenciler bir yandan ilçedeki liseler hakkında bilgi alırken, diğer yandan çeşitli etkinliklere katılarak gönüllerince eğlendi.
Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Kağıthane Liseleri Tanıtım Şenliği", ilçedeki liselerin eğitim imkanlarını, başarı hikayelerini ve gençlerin dinamizmini kamuoyuyla buluşturmak üzere kapılarını açtı. Öğrencilerin yeteneklerini sergilediği, velilerin okulları yakından tanıdığı etkinlikte; sahne gösterileri, spor aktiviteleri, sanat sergileri ve interaktif tanıtım stantları yer aldı. Bugün başlayan ve gün boyunca süren etkinlikte, öğrenciler gidecekleri liseleri seçti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe; Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Hoşyiğit, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı. Öte yandan, ödül alan öğrenciler protokol üyeleri ile fotoğraf çektirdi.
"Öğrencilerimizin velileri ile karar verebilmesi için çok önemli bir süreç"
Programda bir konuşma yapan Kağıthane Kaymakamı Niyaz Erten, "Burada maksat hem eğlenmek hem de ortaokuldan liseye adım atacak olan çok değerli öğrencilerimize katkı sunmaktır. Önümüzde bir aydan kısa bir süre içerisinde liseye giriş sınav var. Bu sınav zorunlu bir sınav değil ancak yüzde 99 civarında bir katılım oluyor. Sınavdan önceki bu süreç öğrencilerimizin velileri ile karar verebilmesi için çok önemli bir ara süreçtir" diye konuştu.
"Gençlerimizin yolculuklarında doğru tercihler yapabilmeleri için bu programı düzenledik"
Programın öğrencilerin Kağıthane’deki liseler hakkına bilgi alabilmeleri için düzenlendiğini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Eğitim Müdürü Mustafa Hoşyiğit, "Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğimizin mimarı olan gençlerimize yolculuklarında doğru tercihler yapabilmeleri için bu programı düzenledik. Biraz önce Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürümüz doğru tercihin önemini vurguladı. Bu program, rehber öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin liseleri tanımalarını ve buradaki liseler hakkına bilgi alabilmeleri için düzenlenmiş çok önemli bir programdır" ifadeleri kullandı.
"Bu etkinlik beni için çok faydalı oldu"
Liseye Giriş Sınavına (LGS) girecek olan ortaokul öğrencisi Elvin Kültür, "Bu etkinlik beni için çok faydalı oldu. Burada liseler hakkında bilgiler edindim. Etkinlikte bizimle ilgileniyorlar" dedi.
Sınava hazırlanan başka bir öğrenci Ece Yılmaz, "Şu an LGS hazırlığı yapıyorum. Hazırlıklarım iyi gidiyor. Kağıthane Anadolu Lisesi’ni hedefliyorum. Umarım kazanırım. İleride sayısal bölümlerden bir meslek edinmek istiyorum. Etkinlikte çokça lise tanıtım standı mevcut. Bu etkinlik bana çok faydalı oldu. Buradaki stantlar sayesinde hangi liseye gitmek istediğime karar verdim" ifadelerini kullandı.
"Liseler hakkında bilgi aldım"
Gazeteci olmak istediğini söyleyen Mehmet Akif Gökçegözoğlu, "Önümüzdeki sınava hazırlanıyorum. Hazırlıklarım çok iyi gidiyor. İlerde gazeteci olmak istiyorum. Liseler hakkında bilgi aldım hangisinin benim için uygun olduğunu gördüm" diye konuştu.
Lisenin üniversitenin öncüsü olduğu ve üniversitenin de çalışma hayatını belirlediğini söyleyen Ahmet Safa Coşkun ise, "Bence çok iyi bir çalışma olmuş. Herkese buraya gelip Kağıthane’yi görmesini öneririm. Kağıthane Belediyemize de çok teşekkür ederim. Ben lisede sayısal bölümü seçeceğim. İleride fen öğretmenliği bölümünü seçmek ve öğretmen olmak istiyorum. Daha çok fen ve sosyal bilimlere ağırlık veriyorum. Çünkü lise, üniversitenin öncüsüdür. Üniversite de çalışma hayatını belirler" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’in Aliağa ilçesinde 26 Haziran 2025 tarihinde büyük bir yıkıma yol açan orman yangınından etkilenen bölgede binlerce fidan toprakla buluşturuldu.Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa’da geçtiğimiz yıl büyük bir çevre felake
Büyük Birlik Partisi (BBP) Adıyaman İl Teşkilatı tarafından, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 17’nci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.Adıyaman kent merkezinde bulunan Meydan Camii’nde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı
Osmaniye’de baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.Etkinlik, halk oyunları ekiplerinin sergilediği gösterilerle başladı. Yöresel kıyafetler eşliğinde sahne alan ekipler, izleyenlerden büyük alkış aldı. Programda Nevruz’un s
Edirne’de "Ormancılık Haftası" etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara 3 bin adet ıhlamur fidanı dağıtıldı.Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince "Ormancılık Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Saraçlar Caddesi’nde kurulan stantta vatandaşlara ıhlamur f
Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliğiyle ‘Down Sendromu Farkındalık Etkinliği’ gerçekleştirildi.Etkinlik, Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda yapıldı. Program kapsamında pa
Ramazan Bayramı yoğunluğunun ardından sessizliğe bürünen Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı’nda bahar coşkusu yaşanıyor.Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı, Ramazan Bayramı tatilindeki yoğunluğun ardından yerini bahar coşkusuna ve der
Akhisar Nuri Giyik Sanayi Sitesi’ndeki boş araziye dökülen kaçak atıklar, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kısa sürede temizlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çevre kirliliğine karşı müsamaha gösterilmeyeceğini vurgul
Edirne’de el sanatları öğrenen huzurevi sakinleri, ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.Yaşlılar Haftası dolayısıyla Merkez ve Uzunköprü ilçesindeki huzurevinde kalan yaşlıların ahşap boyama, takı tasarımı, örgü, çeşitli süsler ve ge
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
07Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük