İzmir Büyükşehir Belediyesinin itfaiye personeli Yiğit Özer, geçen hafta alevlerin arasından kurtardığı Zümra Nehir bebekle buluştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin itfaiye personeli Yiğit Özer, geçen hafta alevlerin arasından kurtardığı Zümra Nehir bebekle buluştu. Nehir bebeğin evine konuk olarak geçmiş olsun dileklerini ileten Yiğit Özer, bu kez Nehir bebeği sevmek için kucağına aldı. Anne Havva Araz ise hem bebeğini hem de kendisini kurtardığı için Özer'e teşekkür etti.
Her gün onlarca yangın ve kaza ihbarına koşan ve hayat kurtarmak için mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, geçen hafta yürekleri ısıtan bir kurtarma operasyonuna imza attı.
Buca'nın Çamlıkule Mahallesi'nde bir apartmanda çıkan yangın alt katları sarınca, dördüncü katta yaşayan Havva Araz ve 1,5 aylık bebeği Zümra Nehir dumanlar arasında mahsur kaldı. Umutların tükenmek üzere olduğu bir anda genç anne ve bebeğinin imdadına İzmir itfaiyesinin alev savaşçıları yetişti. Minik Zümra Nehir, itfaiye personeli Yiğit Özer'in kolları arasında yanan binadan çıkarıldı. Yaşananlar ne kadar korkutucu olsa da, mutlu biten hikayenin iki kahramanı Yiğit Özer ve Zümra Nehir bebek bir hafta sonra yeniden bir araya geldi. Araz ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Özer, bu kez Nehir bebeği sevmek için kucağına aldı.
"İlk kez bir bebeği kurtardım"
Özer olayı şöyle anlattı:
"112 Çağrı Merkezinin yangın ihbarı üzerine olay yerine geldik. Dört katlı binanın en üst katında bulunan dairede bir anne ve bebeğinin mahsur kaldığı bilgisi geldi. Kısa sürede olay yerine ulaştık ve mahalle sakinleri tarafından kısmen söndürülen yangını kontrol altına aldık."
Duman tahliyesinin ardından anne ve bebeğini hızla çıkarıp olay yerindeki sağlık görevlilerine teslim ettiğini belirten Özer şöyle devam etti:
"Sağlık görevlileri anne ve bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyince çok sevindim. Sayısız göreve gittim ancak ilk kez bir bebek kurtardım. Bu beni çok mutlu etti."
Anne Araz: "Ne yapacağımı şaşırdım"
Anne Havva Araz ise olay hakkında şunları söyledi:
"Bebeğimin karnını doyurup yatırdım. Televizyon da açıktı. Birden televizyon kapandı. Dışardan sesler gelmeye başladı. Pencereyi açtım, yangın olduğunu gördüm. Çok korktum. Yangının nerede çıktığını da bilemedim. Bebeğimi alarak merdivene koştum; ancak orası da tamamen dumandı. Göz gözü görmüyordu. Ne yapacağımı şaşırdım. O an çok farklı bir duygu yaşadım. Bebeğimle aşağı insem olmaz aşırı duman vardı. Ben dayansam, bebeğim dayanamazdı. Bu kez geri eve girip balkona çıktım. Çocuk kucağımda, hava soğuk."
Hemen itfaiyeyi aradığını dile getiren Araz, "Yaşadığım en korkunç anlardı. Çocuğumla bekledim, ne yapacağımı bilmiyordum. Evin içi tamamen duman. İtfaiye ekiplerinin kapıyı çaldığını duydum; ama içerisi duman olduğu için eve giremedim. Ekipler bana bebeği balkona bırakıp kapıyı açmamı söyledi. Ben de öyle yaptım. Sağ olsun itfaiye memuru hemen çocuğumu aldı, dumana maruz kalmasın diye götürdü" ifadelerini kullandı.
Araz hem kendini hem de bebeğini kurtaran Yiğit Özer'e teşekkür etti.
İstanbul Havalimanı’nda, Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşandı. Bayram öncesi Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere firmalar ek seferler açıklarken, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ekipleri yoğunluk dolayısıyla aksama yaşanmaması için önlemler a
Manisa’nın Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla kurum müdürleriyle bayramlaştı.Manisa’nın Kula ilçesinde, Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçe protokolü tarafından bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Talha Altuntaş öncülüğünde düzenle
Bozdoğan Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Başkan Özel mesajında, Ramazan ayının ardından bayrama ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Rahmet, bereket ve paylaşmanın simgesi
Sincan Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini arttırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde faaliyet gösteren marketler, tatlı imalathaneleri, ekmek fırınları ve kuruyemiş satışı yapan işletmeleri mercek altına aldı. Yapılan denetimde sağlı
Orta Avrupa’nın en önemli ulaştırma projelerinin başında gelen Karavanke Tüneli, yıllar süren zorlu inşaat sürecinin ardından tamamlandı. Cengiz İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve Akdeniz, Balkanlar ile Orta Avrupa’yı birbirine bağlayan Karavanke Tüne
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri ve iftar programlarına 327 bin kişi katılırken, 18 ilçeyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hasta, yaşlı ve engelli bireylerin yanı sıra gazi ve şehit yakınlarının bulunduğu 9
Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Nilüferköy mahallesinde su kesintisi uygulanacakBUSKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çalışmalar kapsamında Osmangazi İlçesi Nilüferköy Mahallesi ve civarında 23 Mart 2026 tari
Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda; birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.Ramazan ayının manevi ikliminin ardından bayrama ulaşmanın mutluluğunu ya
Şanlıurfa’da dere sularına kapılan traktör sürücüsü vinçle kurtarıldı
Ankara’da komşular arasında 3 buçuk saat arayla iki kez kavga çıktı: 3 yaralı
03Otomobil bariyere çarptı: 1’i ağır, 2 kişi yaralandı
04Bağcılar TEM’de yolcu otobüsü alevlere teslim oldu
05Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"
06Erzurum’da şüpheli ölüm: Boğazından bıçaklanmış halde bulundu
07Halk otobüsündeki uygunsuz davranış kamerada
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük