Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Nisan 2024 - 16:25 Yorum: 0

Kakava-Hıdırellez şenliğine 9/8’lik ritimlerle davet

Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve binlerce turist ağırlayan Kakava ve Hıdırellez şenliklerine kısa bir süre kala yöresel kıyafetlerini giyen Roman vatandaşlar, 9/8’lik müzik eşliğinde dans ederek hem Edirnelileri hem de t...

Kakava-Hıdırellez şenliğine 9/8’lik ritimlerle davet

Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve binlerce turist ağırlayan Kakava ve Hıdırellez şenliklerine kısa bir süre kala yöresel kıyafetlerini giyen Roman vatandaşlar, 9/8’lik müzik eşliğinde dans ederek hem Edirnelileri hem de turistleri Kakava ve Hıdırellez şenliklerine davet etti.
Her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve baharın habercisi olan Kakava ve Hıdırellez şenlikleri için geri sayım başladı. Türkiye’den ve yurt dışından birçok turistin ilgi gösterdiği şenliği bu yılda katılımın yüksek olması bekleniyor.
Kakava ve Hıdırellez şenliklerinin ilk gününde bereketin artması, güzelliklerin paylaşılması için dev ateş yakılıyor ve pilav ikramı yapılıyor. Şenliğin en önemli geleneklerinden olan ‘bahara giriş ritüeli’ 6 Mayıs sabahı 06.00’da Tunca Nehri kıyısında gerçekleşiyor.
Edirne Sarayiçi’nde düzenlenecek şenliğine Edirnelileri davet eden Roman vatandaşlar 9/8’lik müzik eşliğinde Selimiye Meydanı’nda dans etti. Davul zurna eşliğinde vatandaşları şenliğe davet eden Romanlar, renkli görüntüler oluşturdu.
Kakava şenlikleri geldiği zaman ilk önce evlerini boyadıklarını ve sonra kendileri süslendiklerini söyleyen İpek Merdin, "Suya dileklerimizi atarız. oynayıp para toplamaya çıktık. Geçen yıl çok kalabalık vardı, bu sene de yoğunluk bekliyoruz. Bizim adetlerimiz böyle. Vatandaşlarımız da oynayıp bize eşlik ediyor" dedi.
Her yıl Kakava şenlikleri için geleneksel kıyafetlerini giyip oynamaya ve davete çıktıklarını söyleyen Sudenaz Çekiççi, "Burada müzikler eşliğinde oynayarak misafirleri çağırıyoruz. 6 Mayıs’ta Kakava şenliklerimize herkesi davet ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber