Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile uyumlu şekilde Kalkınma Ajansla...
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile uyumlu şekilde Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı geliştirildi.
Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi işbirliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajansları, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulanıyor.
Program kapsamında üniversitede öğrenim gören öğrencilerin dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında farkındalıklarını artırmak, potansiyel yetenekleri tespit edip eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile kariyer planlamalarına destek olarak ve genç girişimciliğini teşvik ederek Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyor.
2019 yılından itibaren uygulanan program kapsamında bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok siber güvenlik yarışmalarında önemli başarılar elde edildi; yaklaşık 200 öğrencinin istihdamına katkı sağlanmış 7 genç girişim ortaya çıktı.
Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programının 2024 Dönemi eğitimleri Ahiler, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Çukurova, Fırat, Güney Ege, Kuzey Anadolu ve Zafer Kalkınma Ajansı bölgesinde 18 ilde 22 farklı üniversiteden yaklaşık 750 öğrenci ile başladı ve Haziran ayında tüm gruplarda eğitimler tamamlandı. 4 farklı modülde yaklaşık 180 saat süren teknik eğitimlerin ardından Siber Vatan Programının ikinci bileşeni olan Bootcamp’e katılacak öğrencileri tespit edebilmek amacıyla 14 Haziran 2024 tarihinde 18 ilde aynı anda Bayrağı Yakala (Capture the Flag, CTF) sınavı gerçekleştirildi ve sınavı başarıyla tamamlayan 241 öğrenci Siber Vatan Bootcamp’e davet edildi.
Siber Vatan Programı uygulayan kurumlara ek olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Akdeniz Üniversitesi’nin katkılarıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp etkinliğine program kapsamında eğitim alan ve yapılan görevlendirmelerle sınavlarda başarılı olan Zonguldak’tan Antalya’ya, Muğla’dan Malatya’ya Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 400 öğrenci katıldı.
Yoğun bir şekilde Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde siber güvenliğin alt temalarında oluşturulan takımlar yaklaşık 80 saat derin ve teknik eğitimler, görev ve uygulamalar, tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar gerçekleştirdiler.
27 Temmuz 2024 tarihinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan Kesici, Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Bahadır Bülbül, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanvekili Yusuf Tancan’ın katılımıyla Siber Van Bootcamp Etkinliğinin kapanış ve sertifika töreni gerçekleştirildi.
Kapanış töreninde Siber Vatan Vizyon Buluşmalarına katılım sağlayan siber güvenlik firmalarına teşekkür belgesi takdiminin ardından Siber Vatan Programının ilk girişimcisi olan Cyrops firması ile STM arasında işbirliği protokolü protokolü imzalandı.
Bootcamp’te Siber Vatan Vizyon Buluşmaları gerçekleştiriliyor
27-28 Temmuz 2024 tarihlerinde öğrenciler ile sektör temsilcileri arasında etkileşimi artırmak amacıyla Siber Vatan Vizyon Buluşmaları gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye firmaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda Siber Vatan öğrencileri siber güvenlik ekosistemi aktörleri ile görüş alışverişi yaparken, geliştirdikleri projeleri, ürün ve hizmetleri sektör temsilcilerine sunma ve böylece sektörün önde gelen firmalarında staj ve çalışma fırsatı elde ediyorlar.
Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde yapılacak eğitim ve uygulamalar sonucunda başarılı olacak yaklaşık 120 öğrenci Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi koordinasyonunda kümeye üye firmalar tarafından stajyer olarak istihdam edilecektir.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yangın, Pazartesi gecesi Telangana eyaletinin başkenti Haydarabad'ın yaklaşık 301 km kuzeyinde bulunan Adilabad bölgesindeki Rajiv Gandhi Tıp Bilimleri Enstitüsü Devlet Hastanesi'nde çıktı. Hastanenin Yenidoğan Bakım Ünitesi'nde çıkan yangında en az üç be
Batman-Diyarbakır kara yolunda gece saatlerinde meydana gelen kazada, meyve suyu yüklü bir tır bilinmeyen bir nedenle devrildi. Kazada tır sürücüsü yaralanırken, araçta bulunan meyve suları yola döküldü. Kazanın saat 03.00 sıralarında Salat Köprüsü yakın
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna ve Donbass'taki "özel askeri harekatı" kapsamında son 24 saatte yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Bakanlığın açıklamasına göre, Rus birlikleri Harkov bölgesinde kuşatma altında bulunan geniş alandaki 7
Diyarbakır'ın Eğil ilçesi ile yaklaşık 5 kırsal mahalle ve 6 mezrayı birbirinden ayran Dicle Barajından uzun bir süredir feribot seferleri farklı gerekçelerle iptal edilmiş durumda. İlçe sakinleri, söz konusu uygulamadan dolayı kırsaldaki insanların ilçey
Siirt’te iş arayan vatandaşların yanı sıra işletmelerin personel ihtiyacı da devam ediyor. Özellikle kafe, restoran ve benzeri hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, ihtiyaç duydukları çalışanları bulmakta zaman zaman güçlük çekiyor. Kent merk
Çocukların ve gençlerin ekran karşısında geçirdiği sürenin her geçen gün artması, ekran bağımlılığının dikkat, saldırganlık, sosyalleşme, aile ilişkileri ve günlük yaşam üzerindeki etkilerini yeniden gündeme getiriyor. Ekran kullanımının çocukların geliş
Libya'daki siyasi çıkmazı aşmak için alternatif bir mekanizma olarak, Libya'nın doğusundan ve batısından dörder temsilciden oluşan "4+4" Komitesi, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) tarafından kurulmuştu. 30 Ağustos'ta komite, Trablus'ta Yü
UCM Başsavcı Yardımcısı Nazhat Shameem Khan, Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Khan, CNN'e verdiği röportajda, savcılık makamının Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarını geri çekmek için her
Doğanyol’da İntihar Girişimi: Genç Hayatını Kaybetti
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor