Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:02 Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...
Türkiye 17 Mart 2023 - 12:48 Yorum: 0

Kamile teyzenin ekmeği günlerce bayatlamıyor, sırrı mayasında

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan Kamile Uzun, yıllardır kendi ekmeğini kendisi yapıyor.

Kamile teyzenin ekmeği günlerce bayatlamıyor, sırrı mayasında

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan Kamile Uzun, yıllardır kendi ekmeğini kendisi yapıyor. Odun ateşi ile yakılan fırında binbir zahmetle pişen ekşi mayalı ekmekler, kokusu ve görüntüsüyle adeta sofraları süslüyor. Günlerce bayatlamayan lezzetli ekmeklerin sırrı ise mayasında.

Balören köyünde ikamet eden 60 yaşındaki Kamile Uzun, fırınlarda satılan ekmekleri yiyemediği için düzenli olarak kendi ekmeğini yapıyor. Tüm püf noktalarına dikkat ederek geleneksel yöntemlerle hamurunu hazırlayan Uzun, kabarması için bir süre bekliyor. Uzun, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği köy fırınına gelerek, pişirme mesaisine başlıyor. Odunları tutuşturarak fırını yakan Uzun, binbir zahmetle ekmeklerini pişiriyor. Odun ateşinin lezzetiyle ağır ağır pişen ekmekler, Uzun ailesinin sofrasını süslüyor. Kamile Uzun, kokusuyla ve görüntüsüyle acıktıran ekmeğin sırrının ekşi mayada olduğunu söylüyor.

Köyde tüm işlerini kendisinin yaptığını söyleyen Uzun, "16-17 yaşlarında kaçarak evlendim. Eşimi 4 sene önce kaybettim. İyi günümüzde oldu, zahmetli günümüzde oldu. 45 sene evli kalmıştık" dedi.

Geleneksel yöntemlerle yaptığı ekmeğin lezzetiyle de diğer ekmeklerden farklı olduğunu ifade eden Uzun, "Yaptığımız ekmek normal ekmeklerden daha farklı. Ekmeği ekşi mayadan yapıyoruz. Tadı daha güzel oluyor ve bozulmadan uzun süre dayanıyor. Şehir ekmekleri gibi çabuk bozulmuyor" diye konuştu.

Köy ekmeğini çok sevdiğini söyleyen mahalle sakini 77 yaşındaki Hüseyin Yıldırıcı ise "Köy ekmeğinin tadı çok güzel. Köy ekmeği gibisi yok. Şehir ekmekleri yavan geliyor. Köye ekmeğini ısıtıyoruz, peynir, soğan ve turşu ile yiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber