Kanada Kamu Çalışanları Sendikası (CUPE), grev kararını pazar günü duyururken, WestJet yönetimi de iş bırakma eylemini doğruladı. Grev nedeniyle yalnızca pazar günü 495 uçuş iptal edilirken, yaklaşık 250 bin yolcunun seyahat planı olumsuz etkilendi. Taraf
Kanada Kamu Çalışanları Sendikası (CUPE), grev kararını pazar günü duyururken, WestJet yönetimi de iş bırakma eylemini doğruladı. Grev nedeniyle yalnızca pazar günü 495 uçuş iptal edilirken, yaklaşık 250 bin yolcunun seyahat planı olumsuz etkilendi.
Taraflar arasındaki temel anlaşmazlık, kabin memurlarının uçuş öncesi ve sonrası yerde geçirdiği çalışma sürelerinin ücretlendirilmesi konusunda yaşanıyor. Sendika, bu sürelerin önemli bölümünün karşılıksız kaldığını savunurken, şirket ise çalışanların "kredi saat" sistemi kapsamında ücret aldığını belirtiyor.
WestJet Üst Yöneticisi (CEO) Alexis von Hoensbroech, sendikaya sundukları teklifin Kanada'daki kabin ekipleri için yeni bir standart oluşturacağını öne sürdü. Teklif kapsamında uçuş öncesi ve sonrası tüm çalışma saatleri için saatlik ücret ödenmesi, ilk yıl yüzde 13 maaş zammı, sonraki üç yıl boyunca her ocak ayında yüzde 2,5 artış, geriye dönük ücret farklarının ödenmesi ile yemek, izin ve doğum izni gibi sosyal haklarda iyileştirmeler yer aldı.
Ancak sendika, teklifin çalışanların beklentilerini karşılamadığını açıkladı. Kabin memurlarını temsil eden sendika şube başkanı Alia Hussain, müzakere sürecinin son ana kadar sürdüğünü belirterek "WestJet'in teklifi çalışanların emeğinin karşılığını verecek düzeyde değildi." ifadelerini kullandı.
Her iki taraf da müzakerelere yeniden dönmeye hazır olduklarını açıklarken, grevin yol açtığı aksaklıklar yüzlerce yolcuyu mağdur etti.
İptal edilen uçuşlar nedeniyle birçok yolcu alternatif ulaşım ve konaklama arayışına girdi. British Columbia eyaletinde mahsur kalan ABD'li yolculardan Keavin Ly, kendisine ve kız arkadaşına ancak 4 Ağustos için yeni uçuş önerildiğini, bu süreçte kalacak yer bulmakta zorlandıklarını söyledi. Ly, yaşanan mağduriyete rağmen kabin memurlarının hak ettikleri ücreti almaları gerektiğini düşündüğünü ifade etti.
WestJet, Boeing 737 ve Boeing 787 tipi uçaklarla planlanan tarifeli seferlerin gerçekleştirilemediğini, etkilenen yolculara ücret iadesi yapılacağını veya alternatif uçuş imkânı sunulacağını duyurdu. Q400 tipi uçaklarla gerçekleştirilen WestJet Encore seferleri ile ortak havayolu uçuşlarının ise grevden etkilenmediği bildirildi.
Kanada İstihdam ve Aile Bakanı Patty Hajdu ise grevi hayal kırıklığına sebep olan bir gelişme olarak nitelendirerek taraflara müzakere masasına dönme çağrısı yaptı. Hajdu, kalıcı çözümlerin ancak toplu pazarlık süreciyle sağlanabileceğini vurguladı.
Havacılık yönetimi uzmanı John Gradek ise WestJet'in kamuoyuna açıkladığı teklifin sendika üzerinde baskı oluşturmayı amaçlayan bir pazarlık stratejisi olduğunu değerlendirdi. Gradek, grevin şirkete günlük 10 ila 15 milyon Kanada doları arasında maliyet oluşturduğunu belirterek anlaşmazlığın bir hafta içinde çözülebileceğini öngördü. Federal hükümetin gerekmesi halinde müzakerelere doğrudan müdahil olabileceği ifade ediliyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Washington eyaletinin Spokane, kentinde hızla yayılan orman yangınları nedeniyle binlerce aile için tahliye emri verildi. Yetkililer, etkisini sürdüren orman yangınları nedeniyle acil durum ilan ederken Washington Ulusal Muhafızları, yangınları söndürmeye
Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, 1,722 milyar dolarlık ihracat ve 12,178 milyar dolarlık ithalatla birlikte ticaret hacminin geçen yıl yaklaşık 14 milyar doları ulaştığını bildirdi. Mücahid, aynı dönemde Sanayi ve Ticaret Bakanlığının
Lübnan ordusu ve devlet haber ajansı NNA'ya göre, işgalci rejim Lübnan'ın güneyindeki Bint Cubeyl bölgesine bağlı Kafra köyüne saldırı düzenledi. Saldırıda 5 Lübnan askeri ve iki sivil yaralandı. NNA'nın haberine göre, işgale ait bir insansız hava aracı,
Yarı resmi Fars Haber Ajansı’na göre, İranlı müzakere heyetine yakın bir kaynak, Hürmüz Boğazı’na ilişkin açıklama yaptı. İsmi açıklanmayan kaynak, Hürmüz Boğazının gemi geçişlerine açıldığı yönünde ortaya atılan anlaşma iddialarının gerçeği yansıtmadığın
Adalet Bakanı Akın Gürlek, orman yangınlarına ilişkin yürütülen adli süreçlerin titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, yangınlara neden olanların adalet önünde hesap vereceğini söyledi. Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, faili meçhul
Kaza, Bozüyük-Bursa kara yolunda meydana geldi. Bariyerlere çarparak alev alan otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. 112 Acil Sağlık ekiplerince Bozüyük Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 kişinin vücutlarında yanıkların olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmad
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetin Anayasa gereği istifa ettiğini açıkladı. Telegram hesabından açıklama yapan Paşinyan, Ulusal Meclis'in dokuzuncu dönem ilk oturumunun başlamasıyla birlikte Anayasa'nın 158. maddesi uyarınca hükümetin istifası
Sinop Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğünün yangın risk yönetimi analizleri doğrultusunda Durağan ve Boyabat ilçeleri için yüksek yangın riski uyarısında bulundu. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, artan hava sıcaklığı, düşük nem oranı ve
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Düşmanı, imzaladığı mutabakata sadık kalmaya zorlamak için çaba göstermeliyiz
TİP Milletvekili Kadıgil hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "tehdit" soruşturması
03Mersin'de yaralamalı kazanın ardından kaçan sürücü yakalandı
04Sırbistan'da Tuna Nehri'ndeki gemi trafiği durma tehlikesiyle karşı karşıya
05Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu'nun tek amacı bölgede barış ve istikrarın tesisine engel olmak
06Yapıcıoğlu: Davamız hakkı hakim, adaleti yeryüzünde egemen kılmaktır
07Mısır'da 5,3 büyüklüğünde deprem: Çevre ülkelerde de hissedildi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük