ABD-Kanada arasında yapılan yeni sınır anlaşmasına göre Kanada'ya kaçak yollarla sınırdan geçmeye çalışan sığınmacılar ABD'ye iade edilecek.
ABD-Kanada arasında yapılan yeni sınır anlaşmasına göre Kanada'ya kaçak yollarla sınırdan geçmeye çalışan sığınmacılar ABD'ye iade edilecek.
ABD Başkanı Joe Biden ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından cuma günü açıklanan göçmenlik anlaşması, dünyanın dört bir yanından on binlerce sığınmacının New York ile Quebec eyaleti arasındaki sınırdan (Roxham Road) iki ülke arasındaki geçişi kapatmayı amaçlıyor. Yeni anlaşma, sığınmacıların bu tür resmi olmayan giriş noktalarında sığınma talebinde bulunmalarına izin veren boşluğu kapatacak. Kanadalı yetkililere göre, anlaşma cumartesi gece yarısından sonra yürürlüğe girecek ve geçmeye çalışan sığınmacı talep dalgasını önleyebilecek.
Kanada tarafından yapılan duyuruda, "Güvenli Üçüncü Ülke Anlaşması'nı yalnızca belirlenen giriş noktalarından değil, iç su yolları da dahil olmak üzere tüm kara sınırı boyunca geçerli olacak şekilde genişleterek iki ülke arasında adaleti ve daha düzenli göçü sağlıyoruz" denildi. Böylelikle, ABD veya Kanada vatandaşlığına sahip olmayan ve sınırdan geçtikten sonraki 14 gün içinde yakalanan sığınmacıların sınırdan geri gönderilmesinin önü açılacak.
2022 yılında, yaklaşık 40 bin göçmenin, 5 bin 60 kilometrelik ABD-Kanada sınırından Kanada'ya geçtiği tespit edilmişti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, 500 yataklı Denizli Acil Durum Hastanesinin hazır olduğunu ancak Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hastaneye su bağlantısının yapılmadığını iddia etti.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci,
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır’ın Sur ilçe teşkilatına yeni katılımlar artarak sürüyor.MHP Sur İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen katılım programında, partiye üye olan vatandaşlara rozetleri takdim edildi. Programa Sur Gençlik Kolları Başk
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Trump, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Toplantıdan sonra Putin’i arayacağım ve müzakerelere devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak, "Bir güvenlik anlaşması yapıla
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı ve Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, "Rusya ve ABD başkanları, geçici ateşkes seçeneğinin sadece çatışmanın uzamasına yol açacağı konusunda benzer görüşe sahip" dedi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i
Adana’nın Kozan ilçesinde, 29 Haziran 2025 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mahmutlu Mahallesi Muhtarı Alper Hallaç’ın yerine, yeni muhtarın belirlenmesi için 2 bin 167 seçmen sandık başına gitti.İlçe Seçim Kurulu tarafından 6 adayı
Myanmar’da halk 2021’de gerçekleştirilen askeri darbenin ardından düzenlenen ilk genel seçimler için sandık başına giderken cunta kontrolündeki seçim komisyonu, seçim kapsamında ilk kez 50 binden fazla elektronik oy verme makinesi kullanıldığını açıkladı.
Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiği görüşmede, Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Dimitrov (Myrnohrad) kenti ve Zaporijya bölgesindeki Huliaipole şehrinde kontrolün ele geçirildiğini açıkladı
İsviçre Genelkurmay Başkanı Thomas Suessli, "Ülkemizi tam ölçekli bir saldırıya karşı savunabilecek durumda değiliz. Gerçek bir acil durum halinde askerlerimizin yalnızca 3’te 1’inin tam teçhizatlı olacağını bilmek, insana gerçekten son derece ağır gelen
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
04Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
05Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
06Trump ve Netanyahu basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdı
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük