Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 31 Mart 2023 - 16:28 Yorum: 0

Kar yağışı hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi

Van'ın Gevaş ilçesinde etkili olan kar yağışı, hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi.

Kar yağışı hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi

Van'ın Gevaş ilçesinde etkili olan kar yağışı, hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi.

Mart ayının son gününde ilçede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, hayvan yetiştiricilerini de zorda bıraktı. Önceki günlerde havanın sıcak ve güneşli olması nedeniyle koyunlarını merada otlatan çiftçiler, yağan kar yağışı nedeniyle hayvanlarını yeniden ahıra aldılar. Kış mevsiminde olduğu gibi tekrar kar üstünde hayvanlarına ot verdiklerini ifade eden Hamit Demir, "Bugün koyunlarımı meraya çıkaracaktım ancak kar yağışı nedeniyle çıkaramadım. Burada yem vermeye çalışıyorum. İşimiz zor. Yem ve ot biraz pahalı. Kar yağmasaydı koyunları otlamaya çıkaracaktık ama kar nedeniyle burada yem vermek zorunda kaldık" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber