MENÜ

Karacabey’de kültür ve sanat için imzalar yeniden atıldı

Bursa Karacabey’de müzik kültürünün yaygınlaştırılması, her yaştan vatandaşın müzikle buluşturulması ve nitelikli müzikle alakalı üretimin desteklenmesi amacıyla Karacabey Belediyesi ile Karacabey Musiki Derneği arasındaki Ortak Hizmet Protokolü yeniden i

Yayınlanma: 26 Aralık 2025 09:39 Güncelleme: 26 Aralık 2025 08:35
Karacabey’de kültür ve sanat için imzalar yeniden atıldı
Bursa Karacabey’de müzik kültürünün yaygınlaştırılması, her yaştan vatandaşın müzikle buluşturulması ve nitelikli müzikle alakalı üretimin desteklenmesi amacıyla Karacabey Belediyesi ile Karacabey Musiki Derneği arasındaki Ortak Hizmet Protokolü yeniden imzalandı.
Belediye Başkanı Fatih Karabatı ve Musiki Derneği Başkanı Güray Kırlı’nın imzaladığı protokol kapsamında; müzik eğitimleri, konserler ve kültürel etkinlikler artarak devam edecek, Karacabey’in kültür-sanat yaşamı daha da güçlenecek. Başkan Karabatı, "Karacabey’in sadece alt ve üstyapısıyla değil; kültürü, sanatı ve sosyal yaşamıyla da gelişen bir şehir olması için çalışıyoruz" dedi.
Karacabey’de müzik kültürünün gelişmesine katkı sunmak, her yaştan vatandaşı müzikle buluşturmak ve nitelikli müzikle alakalı üretimi desteklemek amacıyla Karacabey Belediyesi ile Karacabey Musiki Derneği arasındaki Ortak Hizmet Protokolü yeniden imzalandı.
Karacabey halkına fayda sağlayacak müzik eğitimleri, konserler ve kültürel etkinliklerin hayata geçirilmesini kapsayan protokol; Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ile Karacabey Musiki Derneği Başkanı Güray Kırlı tarafından imza altına alındı. Protokol imza törenine Musiki Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuz Başer, Perihan Özel ve Gülümser Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Emlak ve İstimlak Müdürü Veli Ünen de katıldı.
Yenilenen protokol kapsamında; müzik kültürünün ilçede yaygınlaştırılması, toplumun her kesimine müziğin sevdirilmesi, nitelikli müzik eğitimlerinin sürdürülmesi ve Karacabey’in kültür-sanat yaşamına değer katan konser ve etkinliklerin artırılarak devam etmesi hedefleniyor. İş birliği esasları doğrultusunda yürütülecek faaliyetlerle Karacabey’in kültürel kimliğine önemli katkılar sunulması amaçlanıyor.

Kırlı: "Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz"
İmza töreninde konuşan Karacabey Musiki Derneği Başkanı Güray Kırlı, derneğin kuruluşundan bu yana Karacabey Belediyesi’nin kendilerine her zaman destek olduğunu vurguladı. Başkan Karabatı’yı her daim yanlarında hissettiklerini ifade eden Kırlı, "Kurulduğumuz günden bu yana Karacabey Belediyesi’nin ve özellikle Belediye Başkanımız Sayın Fatih Karabatı’nın desteğini her zaman yanımızda hissettik. Bu destek, bizleri daha nitelikli projeler üretmeye ve Karacabey’e yakışır çalışmalara imza atmaya motive ediyor. Kendilerine şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Karabatı: "Karacabey’de kültür ve sanat yatırımlarını önemsiyoruz"
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ise, Musiki Derneği ile yeniden imzalanan Ortak Hizmet Protokolü’nün ilçenin kültür ve sanat hayatı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, müziğin toplumsal gelişimdeki rolüne dikkat çekti. Başkan Karabatı, "Karacabey sadece altyapı, üstyapı ve fiziksel yatırımlarla değil; kültürüyle, sanatıyla ve sosyal yaşamıyla da gelişen, yaşayan bir şehir olmalıdır. Bu anlayışla, ilçemizde müzik kültürünü yaygınlaştıran, sanata gönül veren ve toplumun her kesimini müzikle buluşturan Karacabey Musiki Derneğimizle iş birliğimizi sürdürmekten büyük memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullandı.
Karacabey Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerine desteğin artarak devam edeceğini ifade eden Karabatı, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu alandaki katkılarının çok kıymetli olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Belediye olarak her zaman sanatı ve sanatçıyı destekleyen bir anlayışla hareket ediyoruz. Karacabey Musiki Derneği’nin bugüne kadar ortaya koyduğu nitelikli çalışmalar ve başarılı projeler, bu desteğin ne kadar yerinde olduğunu göstermektedir. Bundan sonraki süreçte de iş birliği içinde, daha geniş kitlelere hitap eden, Karacabey’e yakışır kültür-sanat projelerini hep birlikte hayata geçireceğiz."
Açıklamasının sonunda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Karabatı, "Bu anlamlı iş birliğinin yenilenmesinde emeği bulunan Karacabey Musiki Derneği Başkanımız Sayın Güray Kırlı başta olmak üzere, yönetim kurulu üyelerine ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yenilenen protokolün Karacabey’imiz için hayırlı olmasını diliyor, ilçemizde müzik ve sanatın daha güçlü bir şekilde yaşatılacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Öte yandan, 2022 yılında Karacabey’de kurulan ve kısa sürede hayata geçirdiği başarılı projelerle adından söz ettiren Karacabey Musiki Derneği; dizi ve sinema oyuncusu, tiyatro eğitmeni Güray Kırlı başkanlığında faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek, mülkiyeti Karacabey Belediyesi’ne ait Runguçpaşa Mahallesi’ndeki iş hanında çalışmalarını devam ettirirken, ilçede müzik eğitimi ve kültürel etkinlikler alanında önemli bir misyon üstleniyor.
Yenilenen Ortak Hizmet Protokolü ile birlikte Karacabey’de müzik ve sanat alanındaki çalışmaların daha da güçlenmesi, kültür-sanat etkinliklerinin artarak devam etmesi ve ilçenin bu alandaki potansiyelinin daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.
ETİKETLER: Karacabey’de, kültür, sanat, için, imzalar
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Mereto Dağı Yamaç Paraşütü Projesi hayata geçiriliyor

Mereto Dağı Yamaç Paraşütü Projesi hayata geçiriliyor

Batman’ın Sason ilçesinde turizmin gelişimine katkı sağlayacak yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. İlçede bulunan 3 bin rakımlı Mereto Dağında planlanan yamaç paraşütü uçuş faaliyetleri ile fiziki altyapı çalışmalarında sona gelindi.Türkiye Hava Sporl

SANKO Sanat Galerisi’nde "Savunma Dönemi Antep Kartpostalları" sergisi açılacak

SANKO Sanat Galerisi’nde "Savunma Dönemi Antep Kartpostalları" sergisi açılacak

Gaziantep’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, SANKO Sanat Galerisi’nde "Savunma Dönemi Antep Kartpostalları" konulu fotoğraf sergisi açılacak.SANKO Sanat Galerisi koleksiyonundan 27 fotoğrafın sergileneceği "Antep Kartpostalları"

TOGÜ öğrencileri toplumsal rolleri sahneye taşındı

TOGÜ öğrencileri toplumsal rolleri sahneye taşındı

TOGÜ Eğitim Fakültesi tarafından sahnelenen "Evden İşe Gidene Kadar" adlı tiyatro oyunu, gündelik yaşamın derinliklerini mizah ve drama eşliğinde ele alarak sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Eğitim Fakültesi tarafın

Geri dönüşümle hazırlanan yeni yıl süslemeleri Mersin’i renklendirdi

Geri dönüşümle hazırlanan yeni yıl süslemeleri Mersin’i renklendirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl öncesinde kentin ana arterleri ve kavşaklarında gerçekleştirdiği süsleme ve ışıklandırma çalışmalarıyla Mersin’i yeni yıla hazırladı.Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından refüjlerde yapılan peyzaj düzenlemel

Heykel çalışması ‘Döngü’ sergilenmeye değer görüldü

Heykel çalışması ‘Döngü’ sergilenmeye değer görüldü

DENİZLİ (İHA) – Denizli’de çalışmalarını sürdüren öğretim görevlisi Ahmet Özer’in "Döngü" adlı heykel çalışması, 77. Devlet Resim ve Heykel Yarışmasında sergilenmeye değer görüldü.Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzen

Keçiören’de Yıldırım Gürses anısına konser düzenlendi

Keçiören’de Yıldırım Gürses anısına konser düzenlendi

Keçiören Belediyesi, Türk sanat müziğinin usta ismi Yıldırım Gürses anısına konser düzenledi.Keçiören Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen "Şarkılarla Yıldırım Gürses" konseri, müz

Başkan Altay: "Tarihin tozlu sayfalarını kim açarsa Konya’nın Hatay’da yaptıklarını ve Habib-i Neccar Camisi’nin restorasyonunu görecek"

Başkan Altay: "Tarihin tozlu sayfalarını kim açarsa Konya’nın Hatay’da yaptıklarını ve Habib-i Neccar Camisi’nin restorasyonunu görecek"

Konya Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hatay Habib-i Neccar Camisi’nin aslına uygun olarak restorasyonunu tamamlayarak yeniden ibadete hazır hale getirdi.Konya Büyükşehir, depremde büyük orand

Eseriyle 19 ülke arasından seçildi, barışın renkleri Muğla’dan yükseldi

Eseriyle 19 ülke arasından seçildi, barışın renkleri Muğla’dan yükseldi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılında üyesi olduğu Mayors for Peace (Barış için Belediye Başkanları) tarafından düzenlenen 2025 Çocuk Resim Yarışması’nda Muğlalı Elif Kayra Taşkaya ’Mayors for Peace Genel Sekreteri Ödülü’nü kazandı.Dünya’nın barış

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:07
Güneş 07:35
Öğle 12:32
İkindi 14:59
Akşam 17:19
Yatsı 18:42

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9