MENÜ

Karacabey’de kansere karşı birlik ve beraberlik ruhu

Karacabey Belediyesi, Dünya Kanser Günü kapsamında Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKODAY) iş birliği ile önemli bir semine imza attı. Kansere karşı bilinç oluşturulması ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinl...

Yayınlanma: 07 Şubat 2025 12:14 Güncelleme: 30 Ağustos 2025 15:20
Karacabey’de kansere karşı birlik ve beraberlik ruhu

Karacabey Belediyesi, Dünya Kanser Günü kapsamında Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKODAY) iş birliği ile önemli bir semine imza attı. Kansere karşı bilinç oluşturulması ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Ergün Koç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Karacabey Belediyesi, Dünya Kanser Günü kapsamında Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKODAY) iş birliği ile önemli bir seminere imza attı. Kansere karşı bilinç oluşturulması ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Ergün Koç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Özellikle kadınlar tarafından büyük ilgi gören seminere, Karacabey Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehtap Önler de katıldı.
Seminerde, alanında uzman isimler kansere karşı bilinçlendirme konusunda önemli bilgiler sundu. Diyetisyen Leyla Karakaş, kanserle mücadelede sağlıklı beslenmenin rolünü vurguladı ve kanser riskini azaltacak beslenme alışkanlıkları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Psikolog Gönül Hazneci, kanserle mücadele eden bireylerin psikolojik desteğe olan ihtiyaçlarını ve bu süreçte nasıl bir destek mekanizmasının oluşturulması gerektiğini anlattı.
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Alper Coşkun, kanserin erken teşhisi ve tedavi süreci hakkında detaylı bilgiler paylaştı ve erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Özer ise, cerrahi müdahalelerin kansere karşı nasıl bir rol oynadığını ve bu süreçte hastaların dikkat etmesi gereken hususları ele aldı.
Ayrıca, seminer boyunca katılımcılar, uzmanların sunumlarının yanı sıra interaktif oturumlarla kanser hakkında daha fazla bilgi edindi ve bilinçlendi. Katılımcılar, seminerde sundukları sorularla da uzmanlarla birebir etkileşimde bulunma fırsatı buldu.
Seminerin sonunda, kansere karşı toplumsal bilincin artırılması ve erken teşhisin önemi konusunda farkındalık oluşturmak hedefiyle broşürler dağıtıldı ve bilgilendirici materyaller sunuldu. Katılımcılar, etkinlik sonrası memnuniyetlerini dile getirerek, bu tür etkinliklerin devamının önemini vurguladılar.
Öte yandan ONKODAY üyelerinden yapılan açıklamada, "Sosyal ve ruhsal dayanışmada çocuk, ergen, yetişkin, yaşlı her yaş gurubundan kanser tanısı almış insana ve yakınlarına hizmeti, onlara yol arkadaşı olmayı prensip edindik. Sizin, bize tanıdık olan bu sürecinizde Onkoday üyeleri olarak kanser tanısı almış ve tedavisini görerek kontrollerine devam eden biz hastalar, hasta yakınları ve yoldaşlık eden dostlarımızla el ele hep birlikte yanınızda olduğumuzu ve umudunuzun yeşermesinde bir ışık olabilme arzumuzu bilmenizi isteriz." ifadelerine yer verildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Özel Kalem Müdürü Mehtap Önler, oldukça yararlı bir seminer gerçekleştiren ONKODAY’a teşekkür ederken, etkinliğin toplumda kanser farkındalığını artırmak ve erken teşhisi teşvik etmek amacıyla önemli bir rol oynadığını belirtti. Önler, bu tür etkinliklerin devam etmesi ve geniş kitlelere ulaşması gerektiğini ifade etti. Mehtap Önler, ayrıca, Belediye ve ONKODAY arasındaki iş birliğinin gelecekte de devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Ailesi ve arkadaşlarından etkilendi, Müslüman oldu

Ailesi ve arkadaşlarından etkilendi, Müslüman oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Almanya vatandaşı Rabea Kanacke için ihtida merasimi düzenlendi. Manavgat İlçe Müftülüğünde gerçekleştirilen merasimde kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Kanacke’ye ihtida belgesi takdim edildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti

Peygamber Sevdalıları'ndan Azerbaycan'daki başörtüsü yasağına tepki

Peygamber Sevdalıları'ndan Azerbaycan'daki başörtüsü yasağına tepki

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Azerbaycan'da başörtülü öğrenci ve öğretmenlere yönelik uygulamalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, başörtüsünün İslam'ın bir emri olduğu vurgulanırken Azerbaycan halkına destek mesajı verildi. "Bu çağda, bir M

Libya'da havan topu patladı: 8 ölü

Libya'da havan topu patladı: 8 ölü

Yerel medyaya göre, Pazar akşamı Libya'nın başkenti Trablus'un yaklaşık 60 km batısındaki Zawiya'nın El-Harşa bölgesindeki Güvenlik Tehditleriyle Mücadele Ajansı'na bağlı bir kampta patlama meydana geldi. Al-Ahrar TV, bir sağlık kaynağına dayanarak, bir h

Isparta'da bir haftada 34 aranan kişi yakalandı

Isparta'da bir haftada 34 aranan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il genelindeki polis sorumluluk bölgelerinde 11-17 Ekim'de denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde 22 bin 908 kişinin sorgusu yapıldı, çeşitli suçlardan aranan 34 kişi yakalandı. Ekiplerce 11 bin 106 ara

Isparta'da kanyonda kaybolan 14 kişilik gruptan 1 kişi hayatını kaybetti

Isparta'da kanyonda kaybolan 14 kişilik gruptan 1 kişi hayatını kaybetti

Isparta Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün saat 12.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne İstanbul'dan Isparta'ya gelen 14 kişilik İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü grubun Yazılı Kanyon mevkisinde kaybolduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine

Isparta'da yağma suçundan aranan hükümlü yakalandı

Isparta'da yağma suçundan aranan hükümlü yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, yağma suçundan 10 yıl 11 ay hapis cezasıyla aranan kişi yakalandı. Hükümlü, işlemlerinin ardından ceza infaz kurumuna teslim edildi. (İLKH

Batı Şeria’da diplomatların araçları hedef alınmasına AB'den tepki

Batı Şeria’da diplomatların araçları hedef alınmasına AB'den tepki

Avrupa Birliği, işgal altındaki Batı Şeria’nın Taybe beldesinde Avrupalı diplomatlar, Filistinliler ve gazetecilere yönelik saldırıları güçlü şekilde kınadı. AB, işgal rejimine şiddeti önleyecek etkili tedbirler alma ve sorumluların hesap vermesini sağla

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR bir öze ve fıtrata dönüş hareketidir

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR bir öze ve fıtrata dönüş hareketidir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bağcılar Göztepe Spor Kompleksi'nde "Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla düzenlenen kongreye halk yoğun ilgi göster

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3