Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Hamidiye Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve büyük çaplı hasara yol açan konteyner yangınının ardından bölgeyi ziyaret ederek esnaf ve şantiyede çalışan işçilere g
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Hamidiye Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen ve büyük çaplı hasara yol açan konteyner yangınının ardından bölgeyi ziyaret ederek esnaf ve şantiyede çalışan işçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Hamidiye Mahallesi’nde dün akşama doğru şantiye işçilerinin kaldığı konteynerlerde çıkan yangında 40’a yakın konteyner küle döndü. Yangın sırasında işçilerin yemekhanede olması olası bir faciayı da önlerken, bugün yangından geriye kalan demir yığınları iş makinelerinin çalışması ile bölgeden kaldırıldı. Yeni konteynerlerin en kısa zamanda yeniden kurulacağı bölgeyi ziyaret eden Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, bölge esnafı ve şantiye yetkililerine geçmiş oldun dileklerinde bulundu.
Yangının meydana geldiği alanda incelemelerde bulunan Başkan Karademir, şantiyede çalışan işçiler ve yetkililerle bir araya geldi. Karademir, yangının konteynerlarda oluşan elektrik kaçağı nedeniyle çıktığını belirterek, itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde facianın önüne geçildiğini söyledi.
Olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Salih Karademir, “Dün şehir merkezimizde çok üzücü bir yangın yaşandı. Şantiyede kalan işçi kardeşlerimizin bulunduğu konteynerlarda elektrik kaynaklı bir yangın çıktı. Çok şükür can kaybı ya da yaralanma yok. Burada yaklaşık 1500 işçimiz çalışıyor. Bu kardeşlerimiz, zor kış şartlarında Malatya’mız için emek veriyor. İş güvenliği ve çalışanlarımızın can sağlığı her şeyden önemli. Yetkililerin bu konulara daha fazla hassasiyet göstermesini özellikle istiyoruz. Tüm Malatya’mıza geçmiş olsun” dedi.
Başkan Karademir, yangının ardından Hamidiye Mahallesi Muhtarı Ünal Ergöç’ü de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Karademir, “Rabbim böyle büyük afetleri bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
Hamidiye Mahallesi Muhtarı Ünal Ergöç ise yangın öncesinde mahallede öğle saatlerinde elektrik kesintisi yaşandığını, akşam saat 17.00 sıralarında elektriğin gelmesinin ardından yangının başladığını belirterek, “Çok büyük bir yangın atlattık. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması” dedi.
Bölge esnafı da yangın sırasında büyük panik yaşadıklarını, bazı iş yerlerinde maddi hasar meydana geldiğini ifade ederek, elektrik kesintisinin ardından yangının çıktığını ileri sürdü. Yangın sonrası başlatılan soruşturma ise sürüyor.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Umut Kervanı Vakfı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor. İlçede yaşayan yetim ve dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çeşitli yardım faaliyetleri gerçekleştiren vakıf, bu ke
Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen operasyonda yaklaşık 47 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Gana'dan gelen bir yolcunun bagajında gizlenen uyuşturucunun, havalimanında tek operasyonda ele geçirilen
Sosyal medya üzerinden organize edilen ve Z kuşağının hakları, ekonomik gelecek kaygıları ve iklim politikaları gibi taleplerle başlatıldığı belirtilen eylemler, akşam saatlerinden itibaren gerilimi tırmandırdı. Frankfurt kent merkezinde toplanan kalabalı
Denizli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu veya uyarıcı madde satışı yapan kişi ve organizasyonların tespit edilerek yakalanmasına yönelik çalışma gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında yakalanan bir şüphelinin
Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, polis sorumluluk bölgesinde yürütülen denetimler kapsamında 12 bin 102 araç kontrol edildi. Denetimlerde 2 ruhsatsız silah, kâğıda emdirilmiş 180 adet sentetik kannabinoid ve 0,93 gram metamfet
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın 3 Kasım Salı günü Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae Myung ile resmî görüşmeler gerçekleştireceğini bildirdi. Görüşmelerde, Türkiye ile Güney Kore arasındaki Stratejik Ortak
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’da 35 milyar liralık altyapı, 4 milyar liralık spor yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, 70 milyon avroluk kaynakla kentin 100 yıllık içme suyu ihtiyacını güvence altına almayı hedeflediklerini sö
Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde 1 araç ve 3 kişi üzerinde arama yapıldı. Aramalarda muhtelif miktarda esrar maddesi ele geçirildi. Bozüyük Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince
Hürmüz Boğazı'nda 2 gemi daha mayına çarptı
ABD'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: İki eyalette tahliye kararı
03Muğla'da 35 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
04Kırıkkale-Ankara yolunda zincirleme kaza: 5 yaralı
05Gaziantep'te yolcu minibüsü şarampole devrildi: 4'ü ağır 15 yaralı
06İzmir'de toprak kayması: 3 bina boşaltıldı
07Yurt dışından kıyafet getirenlere 430 euro sınırı uyarısı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor