Erzurum’un Karayazı ilçesinde "Ters Lale Festivali" için hazırlıklar devam ediyor.
Erzurum’un Karayazı ilçesinde yetişen ters lale ve yöresel etkinliklerin ortak bir noktada buluşması, bu buluşmanın en iyi şekilde tanıtılması ve kültürün her sene boyunca etkin hale getirilmesi için çalışmalar yapılıyor.
Bu amaçla; Karayazı Kaymakamlığı ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafında yürütülen "Ters Lale Festivali" önemli bir yer tutuyor. Karayazı ilçesi kırsalında yetişen bölgeye özgü ters laleler, halk arasında "Ağlayan Gelin", "Kral Tacı", "Yayla Çanı" ve "Yere Bakan Lale" olarak da adlandırılıyor. Bu arada 2 bin 352 rakımda baharda açan ve 3 haftalık ömrü olan ters lalelerde gün yüzüne çıktı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.