Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:18 Balıkesir açıklarında Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 7’si çocu...00:18 Şerit ihlali yapan kamyon 2 aracı biçti, anne ve oğlu can verdi00:14 ‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama00:12 Bodrum’da ana isale hattı patladı, yollar göle döndü00:11 Sasa Obradovic: "İki takımın da üzerinde baskı olacak"23:54 Sarunas Jasikevicius: "Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci...23:51 Feyyaz Uçar: "Bize göre iki penaltı pozisyonu var"23:43 DSÖ: "DSÖ, Refah kentinde askeri bir operasyonun kan gölüne yol açmasından...23:32 Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, öğretmenlerle buluştu, "Türkiye Yüzyılı Ma...23:31 Depremde üyelerini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Kilis’te konse...23:30 Huzurevindeki dehşet anları güvenlik kamerasında23:22 Emre Belözoğlu: “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi görünüyo...23:19 Jonas Svensson: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"23:17 Köln Üniversitesi’nde yüzlerce kişiden “Filistinlilerin yanındayız” mesajı23:17 Fatih Tekke: “Skordan memnun değilim ama oyunun tamamından çok memnunum”23:15 İlhan Palut: “Beraberliği bile düşünmediğimiz maçta rakibimize yenildik”23:00 Halim Okta: “Oyuncularımızın hak ettiği bir galibiyet oldu”22:58 Hamas heyeti İsrail’in teklifine yanıt vermek için yarın Mısır’a gidecek22:53 Sapanca Gölü’nde mahsur kalan 2 kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı22:49 Durdurulan otomobilden 2 çuval esrar çıktı
Ekonomi 22 Nisan 2024 - 13:24 Yorum: 0

Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13 Nisan’dan bu yana düzenlenen çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi. 1,5 milyonun...

Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13 Nisan’dan bu yana düzenlenen çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi. 1,5 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşan Ana Sahne konserleri ve yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı Atatürk Parkı sahnesindeki etkinlikler Adana’nın kültürel ve turistik potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. Adana Müze Kompleksi ve Kuruköprü Anıt Müzesi de yer alan sergiler günde yaklaşık 4 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Festival, Adana ekonomisine büyük katkı sağladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana Portakal Çiçeği Karnavalı için Merkez Park ve Atatürk Parkı’nda kurulan konser sahnelerinde, popüler sanatçılar 9 gün boyunca muhteşem performanslar sergiledi. Merkez Park’ta, Murat Boz, Haluk Levent, Ferhat Göçer, Gökhan Tepe, Fatma Turgut, Emir Can İğrek, Köfn, Mert Demir, Tuğba Yurt, Atatürk Parkı’nda ise Gece Yolcuları, Aslı Hünel, Kafadar başta olmak üzere birçok farklı isim ve grup sahne aldı. İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman, Atatürk Parkı’nda Neşet Ertaş türküleriyle seyircilerin karşısına çıktı. Toplamda 1,5 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşan ana sahne konserleri ve yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı Atatürk Parkı sahnesindeki etkinlikler, şehirde büyük coşkuyla karşılandı.
Ayrıca festival süresince Adana Müze Kompleksi ve Kuruköprü Anıt Müzesi de yer alan sergiler günde yaklaşık 4 bin kişi tarafından ziyaret edilirken, dijital sergiler de aynı ilgiyle karşılandı. Festivalin kültürel etkinlikleri arasında uluslararası platformlarda başarılarıyla tanınan sanatçı Refik Anadol’un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli ve yapay zeka algoritmasıyla üretilen "Atatürk Kültür Yolunda" adlı yerleştirme büyük ilgi gördü. Adana Müze Kompleksi’nde “Matraki: Bir Osmanlı Yıldızı” sergisi sanatseverlerle buluştu. Sanatını organik kavramı üzerine kurgulayan Fulya Alışır’ın “Arayış” adını verdiği sergisi, Adana Müze Kompleksi Tarım Müzesi’nde sunuldu, Güvenç Özel’in 18 metrelik “Holoflux” adlı dijital heykeli, Merkez Park’ta sergilendi.
Adana Müze Kompleksi’nde “Ediz Hun” ve “Türkan Şoray ve Şoray Uzun” söyleşisini izlemek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Ramazanoğlu Kültür Merkezi ile 01 Burda PGM, Devlet Tiyatrolarının kapalı gişe eserlerine ev sahipliği yaparken, “Kadınlar, Filler ve Saireler”, “Majestik”, “Radyo-yu Hümayun”, Yüzleşme” ve “Lobomotolin Üç Seferi” adlı oyunlar için Adanalılar salonu doldurdu.
Adana, Nisan ayında düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile kültürel ve turistik alanda önemli bir marka değeri kazanırken, bu etkinlikle birlikte yerli ve yabancı turistlere unutulmaz anlar yaşattı. Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bir sonraki durağı 25 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber