Kars’ta tarıma gönül veren genç çiftçi, kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla arazisine nohut ve mercimek ekimi gerçekleştirdi.Genç çiftçi, arazisine ektiği nohut ve mercimek ile tarımsal üretimi çeşitlendirmek, bölge ekonomisine k...
Kars’ta tarıma gönül veren genç çiftçi, kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla arazisine nohut ve mercimek ekimi gerçekleştirdi.
Genç çiftçi, arazisine ektiği nohut ve mercimek ile tarımsal üretimi çeşitlendirmek, bölge ekonomisine katkı sağlamak ve modern tekniklerle ürün verimliliğini artırmayı hedefliyor.
Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Demirkent köyünde bulunan 40 dönümlük arazisinde çalışmalarına başlayan genç çiftçi Ufuk Erdağı, hem organik üretim yöntemlerine, hem de sürdürülebilir tarım uygulamalarına önem veriyor.
"Nohut ekeceğim dedim, gülenler oldu"
Çiftçilerin, ‘olmaz, burada yetişmez’ söylemlerine aldırış etmeyen Ufuk Erdağı, geçen yıl deneme amaçlı ekimini yaptığı nohudu bu yıl 40 dönümlük araziye ektiğini belirtti.
Çiftçi Ufuk Erdağı, "Nohut ve mercimek üretimi yapacağımız söylediğim zaman çevremden eleştiri aldım. Gülenler oldu, ben inanıyorum ki, geçen yıl ektiğimin de güzel verim aldım. Bu yıl daha yüksek bir verim alacağız. Daha profesyonel çalışacağız. Daha güzel bakacağız ürünümüze ve güzel bir hasat geçireceğimize inanıyorum. Bizi eleştirenlerinde nohut ve mercimeğe yöneleceğine benim inancım tamdır" dedi.
"Toprak hiçbir zaman hiç kimseyi aç bırakmayacaktır"
Nohut ve mercimeğin çok verimli olduğunu ifade eden Erdağı, "Nohut ve mercimek dekara kilo olarak fazla veren bir üründür. Ve bunu daha artırmakla mükellefiz. Bu yıl 40 dekar ektik. 20 dekar nohut, 20 dekar mercimek, tabii ki bunu profesyonelleştirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl acemiliğimiz vardı. Tam bakamadık, buna rağmen yüksek verim aldık. Bu yıl daha çok dekar ekerek, daha yüksek verim alarak ülke ekonominse katkı sağlamayı düşünüyorum. Akyaka verimli topraklarıyla meşhur yöredir. Havası sıcaktır, ekinler daha erken olgunlaşmaktadır. Buralarda biçerdöverle hasat yapılmaktadır. Toprağa atılan tohumun çimlenmemesi mümkün değil. Toprak hiçbir zaman hiç kimseyi aç bırakmayacaktır. Nohut ve mercimeği ektik yüksek verim alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Öte yandan Kars’ta tarımsal üretimin çeşitlenmesinin hem istihdam hem de yerel kalkınma açısından önemli. Çiftçi Ufuk Erdağı, ilk hasadını yaz sonunda almayı planlıyor. Erdağı, elde edeceği ürünlerle hem iç piyasaya hem de yerel pazarlara satış yapmayı hedefliyor.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Nuñez, aşırı sol gruplar tarafından yağma ve şiddet çağrıları yapıldığını öne sürerek, kamu binalarının hedef alınabileceği yönünde sosyal medyada paylaşımlar bulunduğunu belirtti. Gazetecilere konuşan Nuñez “Sosyal medyaya bakın. Aşırı soldan kamu binala
Siirt’te kazalarla gündeme gelen Afetevleri Mahallesi’ndeki trafik ışıklarında yine iki araç çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken her iki araçta da maddi hasar meydana geldi. Bölgede yaşanan son kaza, trafik güvenliğine ilişkin tartışmaları yeniden alevlen
Merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami önünde cuma namazı sonrası, İslami sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldı. Başörtülü öğrencilerin eğitim haklarının engellenmesine tep
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında 229 adet Hint keneviri, 246 gram kubar esrar ve 175 gram kenevir tohumu ele geç
Kaza, Pendik'in Velibaba Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yokuş aşağı ilerleyen 34 DL 5212 plakalı hafriyat yüklü kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak 9 katlı binanın giriş katında bulunan eczaneye çarptı. Kazanın bildirilmesi üze
Filistin Diyanet İşleri Başkanlığı, İbrahim Camii'nin kapatılmasını ve çalışanlarının çıkarılmasını kınayarak, bunun İslami mukaddes yerlerin kudsiyetine ve uluslararası sözleşmeler ve yasalarla güvence altına alınan ibadet özgürlüğünün bir ihlali olduğu
HAMAS yöneticilerinden Abdurrahman Şedid, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde siyonist rejim askerlerini hedef alan silahlı eyleme ilişkin değerlendirmede bulundu. Şedid, iki Filistinlinin şehit olduğu çatışmayı "büyük bir kahramanlık eylemi"
Dijital sistemlerin, internetin veya sosyal medya platformlarının birer suç aracı olarak kullanılması suretiyle kişilerin aldatılması ve haksız kazanç sağlanması olarak bilinen siber dolandırıcılık, genellikle sahte SMS veya e-postalarla resmi kurumlar ta
Suriye halkı, işgalcilerin ülkeye yönelik saldırılarını protesto etti
Darende’de Sirkenin Ustası: 50’den Fazla Çeşit Üretiyor
03Eskişehir merkezli 3 ilde 60 milyon liralık tefecilik operasyonu: 5 gözaltı
04NATO'da nükleer kapasitenin modernizasyonu stratejisi ele alındı
05Aydın açıklarında 40 düzensiz göçmen yakalandı
06Kudüs Seriyyeleri'nden El-Halil’deki eyleme ilişkin açıklama: "Kahramanca operasyon"
07Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor