Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 26 Şubat 2022 - 11:18 Yorum: 0

Kars’ta atlı kızaklarla masalsı yolculuk

Kars'ta, buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklarla masalsı yolculuk sürüyor.

Kars’ta atlı kızaklarla masalsı yolculuk

Kars'ta, buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızaklarla masalsı yolculuk sürüyor.

Üzeri buz tutan Çıldır Gölü'nde atlı kızaklarla masalsı yolculuk yapılıyor. Yaklaşık 5 atlı kızağın sıra halinde buz üzerinde vatandaşları gezdirmesi renkli görüntülere sahne oluyor. Bazı vatandaşlar ise çalan müzik eşliğinde halay tutarak oynuyor.

Özellikle Doğu ve Turistik Ekspresi ve tur operatörleri aracılığıyla Kars'a gelen vatandaşların soluğu Çıldır Gölü'nde alıyor. Arpaçay Kütük Evin bulunduğu bölgeye gelen vatandaşlar, burada üzeri tamamen buz tutmuş göl üzerine çıkıyor.

Bir süre göl üzerinde fotoğraf çekilen vatandaşlar, daha sonra atlı kızaklarla göl üzerinde gezinti yapıyor. Buz çatlama seslerinin korkusuyla gezinti yapan vatandaşlar heyecanlı anlar yaşıyor.

"Çok güzel bir duygu"

Yıllardır buz tutan gölün üzerine çıkmak istediğini belirten vatandaşlar, "Çok güzel bir duygu, senelerdir zaten buraya gelmek istiyorduk. Burada okumuştuk ama nasip olmamıştı. Bu yıl gelebildik. Herkesi bekliyoruz, Kars" gördükten sonra herkesin aşık olacağını düşünüyorum. Çok güzel bir şehir" dedi.

"Doğa harikası bir yer"

İstanbul'dan Kars'a geldiğini ifade eden Bahar Gençkaya, "Çok güzel, çok etkilendik. Harika bir yer, doğa harikası, yani bu kadar muhteşem bir manzara olacağını tahmin edemiyorduk. Çok güzel değerlerimiz var inşallah kıymetini biliriz" diye konuştu.

Çeşitli illerden Kars'a gelen vatandaşlar Çıldır Gölü üzerinde gezmek ve atlı kızaklarla tur atmak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Göl üzerinde atlı kızakla gezinti yaparken büyük heyecan yaşayan vatandaşlar, buzdan gelen "çıtırtı" sesiyle zaman zaman korkulu anlar yaşıyor.

Buzdan gelen "çıtırtı" sesinden kısa süreliğine etkilenen vatandaşlar ise daha sonra halaylar çeker buz üstünde oynuyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber