Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 08 Ağustos 2022 - 10:53 Yorum: 0

Kars’ta Kerbela şehitleri anıldı

Peygamber Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin bin 383'üncü yılı nedeniyle Kars'ta binlerce kişinin katılımıyla...

Kars’ta Kerbela şehitleri anıldı

Peygamber Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin bin 383'üncü yılı nedeniyle Kars'ta binlerce kişinin katılımıyla anma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan binlerce kişi havadan görüntülendi.

Kerbela şehitlerini anma programı, sabah Hz. Ali Çarşı Camii ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii önünde toplanan binlerce vatandaşın katılımıyla Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Vatandaşlar daha sonra Faikbey Caddesi'nden Kars Garnizon Şehitliği önüne kadar mersiyeler eşliğinde sine dövüp vücutlarına zincir vurdu. 1,5 saat süren yürüyüşte okunan mersiyeleri dinleyen vatandaşlar ise gözyaşlarına boğuldu.

Anma programına katılanlar, Garnizon Şehitliği ziyaretinin ardından Yeni Mahalle Mezarlığı'na yürüdü. Yeni Mahalle Mezarlığı önünde de deste gruplarının mersiyeler eşliğinde Hazreti Hüseyin'i yâd etmesi sonrasında aile mezarları ziyaret edilerek, Kur'an-ı Kerim okundu. Kars'ta binlerce kişinin katıldığı anma etkinlikleri havadan görüntülendi.

Düzenlenen etkinliğe Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ile binlerce vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber