Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü mehteranlı, halaylı, türkülü ve aşıklı kutlandı.
Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü mehteranlı, halaylı, türkülü ve aşıklı kutlandı.
Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Tören Gar Binası önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa ve Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz yaptığı konuşmada, "Bugün Gazi Karslıların; ezansız ve bayraksız olamayacağını, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya ilan ettikleri gündür. Bugün; şanlı Türk bayrağının Kars kalesine çekilmesiyle Gazi Kars'ın esaret zincirlerini kırarak vatan toprağının bir parçası olduğu gündür. Bugün; ben Türküm, Türk; esir olmaz, devletsiz, bayraksız, ezansız, hürriyetsiz olmaz şiarını benimseyen Gazi Kars'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümüdür. Gazi Kars, sahip olduğu ekonomik, kültürel, siyasi, stratejik değerlerinin yanı sıra, tarihte üstlendiği rollerle de ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olmuştur. Kars, Birinci Dünya Savaşı'nın Kuzey Kafkas cephesidir ve bu nedenle dağlarında, platolarında, ovalarında, her karış toprağında yüz binlerce şehidimiz yatmaktadır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü halk oyunları gösterisiyle devam etti. Aşıkların okuduğu kahramanlık şiirleri ve türküleri okundu.
Programda, Kafkas ekibinin gösterisi ve 100. Yıl Marşı eşliğinde Kafkas ekibi Vali Türker Öksüz'e Türk bayrağı hediye etti.
Kurtuluş etkinliği Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ile devam etti. Program Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen "Geçmişten Günümüze 102. Yılında Gazi Kars'ın Kurtuluşu" konulu konferans ile son buldu.
Programa; Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, kurum ve daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
UCM Başsavcı Yardımcısı Nazhat Shameem Khan, Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Khan, CNN'e verdiği röportajda, savcılık makamının Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarını geri çekmek için her
Yerel medyaya göre, büyük bir tayfunun neden olduğu şiddetli yağmurlar Japonya'nın doğusundaki Kanto bölgesinde etkili oldu ve toprak kaymalarına yol açtı. Kyodo News'e göre, toprak kaymaları sonucu evlerinin yıkılmasıyla 70'li ve 80'li yaşlarında iki kad
İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinin kuzeydoğusunda yer alan Silvad beldesine sabah saatlerinde baskın düzenleyen işgalciler, işgal rejimi askerlerinin koruması altında 3 Filistinliye ait onlarca hayvana el koydu. Baskın sırasında beldedeki ev
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, uluslararası ilişkilerde çok taraflılığın önemine dikkat çekerek küresel anlaşmazlıkların çözümünde diyalog zeminine işaret etti. Washington yönetiminin tutumunu eleştiren Lula da Silva, Trump’ın meselele
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, siyonist rejimin sözde başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik eleştirilerini sürdürdü. Mamdani, CNN'e verdiği röportajda Netanyahu için "savaş suçlusu" ifadesini kullanarak, Filistin halkına yönelik "korkunç bir
İstanbul'da uyuşturucu madde satışının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüt
Gazze'deki ateşkes devam etmesine rağmen siyonist işgalcilerin saldırı ve ihlalleri sürüyor. Filistin basınında yer alan bilgilere göre Gazze kentinin doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi'nde Kerim ailesine ait bir evin hedef alındığı hava saldırısında 3 kişi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin yürütülen soruşturmanın yeni operasyonla devam ettiğini açıkladı. Bakan Gürlek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
04Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
05Un, Su Ve Tuz Birleşiyor, Kış Lezzetleri Ortaya Çıkıyor
06Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu bugün başlıyor
07Deprem Enkazından Ekonomiye Yaklaşık 300 Milyon TL’lik Katkı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor