Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 16 Kasım 2022 - 16:18 Yorum: 0

Kars’ta sokak hayvanlarını mobil araçla hizmet veriliyor

Kars'ta, "Hayvan Sağlığı Mobil Aracı Projesi" çerçevesinde çalışmalar devam ediyor.

Kars’ta sokak hayvanlarını mobil araçla hizmet veriliyor

Kars'ta, "Hayvan Sağlığı Mobil Aracı Projesi" çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Veteriner hekimler köylere kadar giderek hayvanlarının tedavilerini yapıyor.

Kars Valiliği'nce hayata geçirilen bütçesi İl Özel İdaresi tarafından karşılanan ve Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile ortak yürütülen proje, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Hayvan Sağlığı Mobil aracıyla, Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası bünyesinde görev yapmakta olan 2 kadın Veteriner Hekim tarafından bugüne kadar Kars genelinde toplam 17 köyde, bin 194 kuduz aşısı uygulandı ve 41 köpek kısırlaştırıldı.

Köylü vatandaşlar tarafından da büyük ilgiyle karşılanan kısırlaştırma faaliyetleri, kuduz aşısı uygulaması ve tedavi-rehabilitasyon hizmetleri için yapılan olumlu geri dönüşler, projeye gösterilen ilginin artarak devam ettiğini gösteriyor.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün himayesinde yürütülmekte olan proje, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki illerden de ilgiyle takip ediliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber