Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 07 Mayıs 2024 - 14:26 Yorum: 0

Kars’ta tarhi tren istasyonundaki kuru çam ağaçları kesildi

Kars’ta tarihi istasyonda bulunan çam ağaçları kesildiİhlas Haber Ajansı’nın 17 Aralık 2023 tarihinde gündeme taşıdığı, “Kars’ta tarihi tren istasyonundaki çam ağaçları kuruyor” haberinin ardından harekete geçen Orman İşletme Müdürlüğü...

Kars’ta tarhi tren istasyonundaki kuru çam ağaçları kesildi

Kars’ta tarihi istasyonda bulunan çam ağaçları kesildi
İhlas Haber Ajansı’nın 17 Aralık 2023 tarihinde gündeme taşıdığı, “Kars’ta tarihi tren istasyonundaki çam ağaçları kuruyor” haberinin ardından harekete geçen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri istasyonda kuruyan ağaçların budamasını yaptı.
Kars’ta tarihi Benli Ahmet İstasyonu’nda bulunan bundan tam 55 yıl önce demiryolu çalışanları tarafından dikilen çam ağaçlarının içerisinde kurumuş olanları ayıklanıyor.
Kars turizminde önemli bir yere sahip olan, her yıl yüzlerce fotoğrafçının kente gelerek fotoğraflarını çektiği, ‘Bozkırın ortasındaki vaha’ olarak bilinen, Turistik ve Doğu Ekspresi ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu koridorunda bulunan tarihi istasyondaki 20 bin çam ağacı bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı kurumaya başladı.
Tarihi tren istasyonundaki ağaçların kuruduğuna dair İHA’nın abonelerine servis ettiği haberin ardından Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bölgede çalışma yapıldı.
Yapılan çalışmaların ardından kurduğu belirlenen ağaçlarla ilgili budama ve temizleme çalışması başlatıldı. Bir hafta önce başlatılan çalışmalar neticesinde orman içerisinde belli bölgelerde bulunan kurumuş çam ağaçları ayıklanarak budandı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürürken, yaban hayatına verdikleri önemi de ortaya koydu. Ekipler üzerinde kuş yuvalarının bulunduğu kurumuş çam ağaçlarına yaban hayata zarar vermemek adına dokunmadı.
Kars’ın Selim ilçesinde 55 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda çalışan işçiler tarafından ağaçlandırılan, yeşil görüntüsüyle adeta göz kamaştıran, yöre halkı arasında ’bozkırın ortasındaki vaha’ olarak bilinen tarihi ’Benliahmet Tren İstasyonu’ Kars turizminde katkı sağlıyor.
İçerisinde tarihi kule, eski istasyon binası ve Yüzbaşı Faikbey’in de mezarı bulunan Benli Ahmet Tren İstasyonu Doğu ve Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelenlerden tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber