MENÜ

Kaş’ta Yayla Şenlikleri coşkusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi yayla kültürünün yoğun yaşandığı Kaş’ta Yayla Şenlikleri düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gelenek görenekleri yaşatan yayla şenliklerinin, birlik ve beraberliğe de katkı sunduğunu söyledi....

Yayınlanma: 22 Temmuz 2023 07:51
Kaş’ta Yayla Şenlikleri coşkusu

Antalya Büyükşehir Belediyesi yayla kültürünün yoğun yaşandığı Kaş’ta Yayla Şenlikleri düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gelenek görenekleri yaşatan yayla şenliklerinin, birlik ve beraberliğe de katkı sunduğunu söyledi. Şenlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan da muhteşem bir konser verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Bu çerçevede Kaş’ın Gömbe Yaylası’nda Yayla Şenlikleri düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şenlik öncesi Kaş ilçesinde hizmet veren muhtarlarla bir araya geldi. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, belediye bürokratlarının da hazır bulunduğu muhtar buluşmasında Başkan Böcek, proje ve çalışmalarını anlattı. İlçede yaşanan sorunları muhtarlarla birlikte değerlendiren Başkan Böcek, tüm ihtiyaçların giderileceği sözünü verdi.

Yörük göçü ile başladı
Başkan Böcek, muhtar buluşmasının ardından Yayla Şenlikleri’ne katılmak için Gömbe Yaylası’na geçti. Gömbe Yayla Şenlikleri geleneksel Yörük Göçü ve duası ile başladı. Yörük Göçü ve duasına Başkan Muhittin Böcek ile birlikte Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Böcek, eğlenceli geçen Yörük Göçü’nün gelenek ve göreneklerimizin bir parçası olduğunu belirterek, “Yörük kültürümüzü geleceğimizin teminatı gençlerimizle birlikte yaşıyor ve yaşatıyoruz” dedi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortej renkli görüntülere sahne oldu. Yayla Şenlikleri’nde geleneksel keşkek ikramı da yapıldı.

Kültürümüzü yansıtıyor
Başkan Muhittin Böcek ve katılımcılar daha sonra etkinlik alanına geçti. Kaşlı vatandaşlar ve Likya Yörükleri tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Böcek, halkı selamladı. Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, Yörük dernek temsilcileri ve üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş konser alanını doldurdu. Başkan Böcek, şenlikte yaptığı konuşmada, yaz aylarında Antalya yaylalarında büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek, “Gömbe’de sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu şenlikler hem kültürümüzü yaşatmamıza vesile oluyor hem de birlik ve beraberliğimize katkı sunuyor” dedi.

Birlik beraberliğimiz bozulması
Antalya’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi dünyanın en güzel yeri olduğunu hatırlatan Başkan Muhittin Böcek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalya’mızın her bir karış toprağı çok güzel. Ülkemizin bütün illeri, ilçeleri, sınırları her yeri güzel. Yeter ki bizler yüce Türk milleti olarak bayrağımıza, ezanımıza, Cumhuriyetimize, Ata’mıza, saygı duymaya devam edelim. Sahip çıkmaya devam edelim. Ezanımız susmasın. Hep birlikte aynı azim ve kararlılıkla kimseyi ötekileştirmeden çalışmalarımıza devam edelim. Bir Yörük çocuğu olarak 29 yılık siyasi hayatımda çalmadan, çaldırmadan, halka hizmeti hakka hizmet olarak bilerek bugünlere geldim ve huzurunuzdayım. 4 yıllık süreci tamamlıyoruz. Bu süreçte pandemi yaşadık. Büyük bir yangın yaşadık, sel felaketleri ve 11 ilimizi etkileyen, Türkiye’yi yasa boğan deprem acısını yaşadık. El birliğiyle yardıma koştuk. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Gazipaşa’dan, Kaş’a kadar halkımıza ne söz verdiysek yapmaya çalışıyoruz ve yapmamız gereken projelerimize devam ediyoruz. Gece gündüz demeden bütün ekibimizle, sizlere hizmet etmek boynumun borcudur. Şenliğimize katılan ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Böcek konuşmasının ardından tüm Yörük Türkmenleri adına Kaş Yörük Dernek Başkanı Hüseyin Kayır’a plaket takdim etti.
Kaş Yayla Şenlikleri çerçevesinde Merve Kalay, Egemen Balhan, Aslıhan Günay, Burcu Yamaner birbirinden güzel şarkılarıyla müzik ziyafeti sundu. Mc Muhammet Büyüktepe’nin sunumuyla renklenen gecede Dj Ediz Çam da performans sergiledi. Kaş Gömbe Yayla Şenlikleri’ne, Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan da muhteşem bir konser vererek renk kattı. Sevilen türkülerini şenliğe katılan vatandaşlar için seslendiren Sevcan Orhan, Başkan Böcek’e Yörük kültürüne sunduğu katkıdan dolayı teşekkür etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
4
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
4
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
4
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
4
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
3
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
3
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
3
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
3
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
1
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
1
Eyüpspor Eyüpspor
0
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0