MENÜ

Kastamonu’da musluk suyunun sürekli bulanık akmasına tepki

Kastamonu’da il merkezinde isale hattında yaşanan arızadan sonra, 2 aydır yaşanan su kesintileri ve musluklardan bulanık su akmasına vatandaşlar tepki gösterdi.Kastamonu il merkezine içme suyu sağlayan Karaçomak Barajı’ndaki isale hattında 3 Ocak tarihind

Yayınlanma: 24 Şubat 2026 15:39 Güncelleme: 24 Şubat 2026 14:40
Kastamonu’da musluk suyunun sürekli bulanık akmasına tepki
Kastamonu’da il merkezinde isale hattında yaşanan arızadan sonra, 2 aydır yaşanan su kesintileri ve musluklardan bulanık su akmasına vatandaşlar tepki gösterdi.
Kastamonu il merkezine içme suyu sağlayan Karaçomak Barajı’ndaki isale hattında 3 Ocak tarihinde yaşanan arıza sebebiyle yaklaşık 10 gün boyunca şehrin birçok noktasında içme suyu problemi yaşandı. İsale hattındaki arızanın onarılmasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen şehir merkezinde zaman zaman yaşanan su kesintileri ve musluklardan bulanık su akması vatandaşları mağdur ediyor.

"Halkı bilgilendirecek ya da tedbir alması için uyaracak herhangi bir açıklama olmamasının mahcubiyetini ve üzüntüsünü yaşıyoruz"
Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, "3 Ocak itibariyle Kastamonu’nun tamamını etkileyen ciddi bir arıza ile karşı karşıya kalmıştık. Yaklaşık 10 gün düşük basınçla ya da ara ara gelip gitse de bir su kesintisi yaşandı. Kesintiler bir şekilde giderilmiştir. Fakat bugün üzerinden iki ay geçmesine rağmen hala sularımızda, ne yazık ki muhtemel arızanın etkisi altında olduğunu düşündüğümüz bir kirlilik ve yosunlu koku mevcut. Kuzeykent, şu anda 55 bin nüfuslu bir mahalle. Tabii şehrin geri kalan kısımlarından da bize ulaşanlar oluyor. Arayanlar, ’muhtarım aynı sıkıntıyı biz de yaşıyoruz’ diyenler var. Bu kirli ve bulanık suyla mübarek Ramazan ayında imtihan oluyoruz. İnsanlarımız hastaneye gittiklerinde de bize dönüş sağlıyorlar. Fakat ne İl Sağlık Müdürlüğümüzden ne de Kastamonu Belediyemizden bu konuyu gündeme taşıyacak ya da süreci bizlere anlatacak herhangi bir açıklama olmamasının mahcubiyetini ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Muhtar olduğumuz için mahallemizin içinde bulunduğumuz için her ne kadar son zamanlarda maaşıyla ön plana çıkan bir kurum dahi olmuş olsak da insanların ilk kapısını çaldığı ya da ilgililere ulaşamadığın da ‘aman muhtarım’ dediği bir yerdeyiz. Amacımız kamuoyu baskısı ile birlikte Kastamonu Belediyesinden bir açıklama, bir sonuç alabilmek" dedi.

"Bulanık akan sular nedeniyle apartman sakinlerinden yoğun şikayetler alıyoruz"
Kendilerine çok fazla şikayet geldiğini söyleyen Çölez, "Bunun için zaten bir müddet bekledik. Bugün düzelir, yarın düzelir dedik, fakat insanlar hastaneye gittikçe, doktorlar ’sudan olabilir’ dedikçe, insanlar ’neden bir sağlık arayışı yok’ noktasında oldu. Bizlere ulaştılar, ilgili kurumu, belediyeyi aradıklarında geri dönüş olmadığına dair sosyal medyadan yazılar paylaştılar. Daha sonra da bizleri aradılar. Bizde ne yapalım? Vatandaşa dönmeyen belediye, bize döner mi? Apartmanlardan, kooperatiflerden, mahallemizden her bir yerden numuneler istedik. Gelen şikayetler üzerine mahallemizin tamamında bununla alakalı bir sıkıntının olduğunu da görmüş olduk" diye konuştu.

"Sorunun tez zamanda çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz"
Muhtar Çölez, "Boğaz ağrısı, ishal, mide bulantısı gibi şikayetler de yoğunlaştı. Gelen telefonlar ve atılan mesajlarda da sabit. İnsanlar kendi aralarında da konuşuyor. İnsanlar boğaz ağrısı, ishal, yüksek ateşte hastaneye gidiyorlar. ’Suyun şekli ve içindeki atık bakterilerden dolayı oldu’ deniliyor. İnsanlar da haliyle bu konuda ulaşacak bir kanal arıyorlar. Ümidimiz odur ki bu sorun tez zamanda çözüme kavuşur. Yetkililer de bu çözüm sürecinde kurum birlikteliği sağlayarak ilk başta halkı bilinçlendirme noktasında hareket ederler" şeklinde konuştu.
ETİKETLER: Kastamonu’da, musluk, suyunun, sürekli, bulanık
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Gercüş Kaymakamı Öztaş muhtarlarla bir araya geldi

Gercüş Kaymakamı Öztaş muhtarlarla bir araya geldi

BATMAN (İHA) – Batman’ın Gercüş İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş, mahalle ve köy muhtarlarını makamında ağırladı.İlçedeki yerel yönetim dinamiklerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen bu görüşmede, muhtarların talepleri ve mahallelerin ihtiyaçları ele a

Karabük Belediyesinden Ramazan’da 450 kişiye sıcak yemek desteği

Karabük Belediyesinden Ramazan’da 450 kişiye sıcak yemek desteği

Karabük Belediyesi Aşevi, Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sıcak yemek ve kumanya desteğini sürdürüyor. Aşevinde hazırlanan yemekler ile oluşturulan kumanya paketleri düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.Sabahın erken saat

Gençlerin el emeğiyle hazırladığı hediyeler, minik yürekleri ısıttı

Gençlerin el emeğiyle hazırladığı hediyeler, minik yürekleri ısıttı

Bingöl’de KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti.Bingöl’de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, hem vakit geçirmek hem de hobi amaçlı katıldıkları Trikot

Adıyaman’da ’bereket sofralarda, kardeşlik gönüllerde’ iftar buluşması

Adıyaman’da ’bereket sofralarda, kardeşlik gönüllerde’ iftar buluşması

Adıyaman’da Ramazan ayının bereketi ve manevi atmosferi, düzenlenen iftar programında vatandaşlarla paylaşıldı.Adıyaman Valisi Osman Varol, A101 tarafından İmamağa Mahallesi’nde kurulan iftar çadırında Adıyamanlı vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. Yoğun

Ormanlık alana atık döken Mersin Yenişehir Belediyesine 4,6 milyon liralık ceza

Ormanlık alana atık döken Mersin Yenişehir Belediyesine 4,6 milyon liralık ceza

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesine, ormanlık alana atık döktüğü gerekçesiyle 4 milyon 692 bin lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nin resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre,

Çorum’da kış yağışlarıyla Kızılırmak’ın debisi yükseldi

Çorum’da kış yağışlarıyla Kızılırmak’ın debisi yükseldi

Çorum’un Osmancık ilçesinden geçen ve Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın debisi, eriyen kar suları ve sağanak yağışlar sebebiyle önemli ölçüde yükseldi.Yüksek rakımlı bölgelerdeki karların hızla erimesi, Kızılırmak Nehri’nin debisini yükseltti.

Sinop’ta karavan işgaline ‘beton’ set

Sinop’ta karavan işgaline ‘beton’ set

Sinop’ta Enver Bahadır Caddesi üzerinde uzun süredir devam eden karavan parklanma sorunu, belediye ekiplerinin yerleştirdiği beton bloklarla son buldu.Sinop’un en işlek noktalarından biri olan Enver Bahadır Caddesi’nde, sahil şeridini adeta mesken tutan k

Samsun’da evlilikler azaldı, boşanmalar arttı

Samsun’da evlilikler azaldı, boşanmalar arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun’da evlilik sayıları son üç yıldır gerilerken, boşanmalar 2025 yılında son beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı.TÜİK’in 2021-2025 dönemine ilişkin istatistiklerine göre kentte 2021 yılında 8 bin 957

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
55
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
52
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
48
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
41
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
36
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
31
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
24
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
21
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
19
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
19
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13