Gümüşhaneli müzik öğretmeni Hüsamettin Öztürk, Erzincan Ergan Kayak Merkezi’nde kayak yaparken cura çalıp türkü söyleyerek izleyenleri hayran bıraktı. Öztürk’ün spor ve müziği birleştiren performansı sosyal medyada da büyük ilgi gördü....
Gümüşhaneli müzik öğretmeni Hüsamettin Öztürk, Erzincan Ergan Kayak Merkezi’nde kayak yaparken cura çalıp türkü söyleyerek izleyenleri hayran bıraktı. Öztürk’ün spor ve müziği birleştiren performansı sosyal medyada da büyük ilgi gördü.
Küçük yaşta müziğe ilgi duyan ve 10 yaşında bağlama çalmaya başlayan Hüsamettin Öztürk (31), Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladığı müzik eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı.
Özel sektörde müzik öğretmenliği yapmanın yanı sıra müzik projeleri ve konser etkinlikleriyle sanat hayatına devam eden Öztürk, aynı zamanda Atatürk Caddesinde bulunan tarihi binada enstrüman eğitimi ve tamir işleriyle ilgilendiği bir müzik atölyesi işletiyor.
Kayak sporuyla 5 yıl önce Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi’nde tanışan Öztürk, zamanla bir tutkuya dönüşen bu sporu müzikle birleştirerek sıra dışı bir performansa dönüştürdü.
Erzincan Ergan Kayak Merkezi’nde hem kayak yapıp hem cura çalıp hem de türküsünü söyleyen Öztürk, "Kayak yaparken insanlar müzik dinlemeyi sever, ben de müziği canlı olarak piste taşımak istedim" diyerek performansının arkasındaki fikri anlattı.
Sosyal medyada büyük ilgi gören performans sonrası olumlu geri dönüşler aldığını belirten Öztürk, "Sanat ve spordan uzak kalmayalım, ruh ve beden sağlığımızı koruyalım" mesajını verdi. Bu deneyimi herhangi bir yerden esinlenmeden gerçekleştirdiğini vurgulayan Öztürk, "Sanat bizim hayatımız. Sporu da seviyoruz. O yüzden sevdiğimiz işi kayak pistine taşıdık" dedi.
Kayak yaparken insanların genelde müzik dinlemeyi sevdiğini kendisinin de piste müziği canlı olarak götürmeyi düşündüğünü kaydeden Öztürk, "Sporla müziği birleştirip aynı anda gerçekleştirmenin güzelliğini yaşamak istedim. Çok keyifli ve eğlenceli bir durum ortaya çıktı. Güzel yorumlar ve beğeniler aldım" diye konuştu.
Spor yaparken insanların kulaklıkla müzik dinlediğini fakat kendilerinin müziği kayak pistine götürmek istediğini kaydeden Öztürk, "Video çeken arkadaşım dedi ki biz müziğin kendisini getirdik buraya. Müzik yaparak orada sporumuzu yaptık. Güzel bir gündü. Sosyal medyada çok güzel yorumlar aldık. Uzun zamandır görüşmediğim müzik camiasında olan müzisyen arkadaşlarımla, öğretmenlerimle onlarla konuşmalar yaptık. Aradılar, sordular, yorumlar yaptılar. Güzel dönüşler aldık. Bu da tabii haliyle bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.
Gelen olumlu yorumların ardından henüz gitmediği kayak pistlerine giderek benzer videolar çekmek istediğini dile getiren Öztürk, "Türkiye’de gitmediğim birçok kayak merkezi, kayak pisti var. Hedefimiz bunları tek tek gezip elimizde curamızla dağlarda türkülerimizi sporumuzu yaparak söylemek istiyoruz. Sevenlere dinletmek istiyoruz. Kayak yapmak zor. Müzik yapmak da zor. Enstrüman çalmanın yanında çalıp söylemek ayrı bir durum tabii ki de. Şarkı sözleri, şarkının ritmik yapısı falan. Bunları takip ederken aynı zamanda vücudun kayaktaki ritmik yapısını kontrol etmek zor. Benim için de ilk denemeydi. İnşallah devamını getirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Piyano, gitar, bağlama gibi birçok enstrümanı profesyonel bir şekilde çalabilen Öztürk, niye curayı tercih ettiğiyle ilgili soruya da "Cura küçük bir enstrüman. Taşınabilmesi ve çalınabilmesi spor yaparken biraz daha kolay olabileceğini düşündük. Ayrıca ses yapısıyla alakalı da böyle içimizi okşatan bir yapısı olduğu için curayı tercih ettik" sözleriyle cevap verdi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Aydın ve İzmir açıklarında yardım talebinde bulunan 3 kişi kurtarıldı
Ticaret Bakanlığında ambalajlı su sektörü toplantısı
03Düğün konvoyunda trafiği tehlikeye atan sürücüye 90 bin lira ceza
04ABD: İran'a yönelik yeni saldırı dalgası tamamlandı
05Trump'tan yeni eşkıyalık girişimi: "Hürmüz'den geçen gemileri koruduğumuz için ücret alacağız"
06Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Saldırılarda 3 Filistinli şehit oldu
07"Ahbap Derneği" soruşturmasında gözaltı sayısı 22'ye yükseldi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük