Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, 16 gündür kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için mahalleli ve okul arkadaşlarına psikososyal destekte bulunuyor.Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta...
Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, 16 gündür kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için mahalleli ve okul arkadaşlarına psikososyal destekte bulunuyor.
Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ı aramaları çalışmaları devam ediyor. Narin’den henüz bir haber alınamazken Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, mahalledeki hanelere ve okulda Narin’in arkadaşlarına yönelik destek çalışmaları yapıyor.
Diyarbakır Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde Şube Müdürü Zeynep Akkar Deniz, Psikososyal Destek ekibi olarak olayın ilk anından itibaren köyde çalışmalarını sürdürmeye devam ettiklerini söyledi. Köyde hem çocuklar, hem yetişkinler bu durumdan çok olumsuz etkilenmiş durumda olduğunu belirten Deniz, çocukların kendilerini güvende hissetmediğini ifade etti.
Burada uzman ekipleriyle birlikte ilk günden beri çalıştıklarını aktaran Deniz, “Psikososyal destek ekibimiz bir klinik psikologdan, psikolojik danışmandan ve sosyal çalışmacılardan oluşmakta. Bu arkadaşlarımız çocuklara yönelik grup çalışmaları, etkinlikler yapıyorlar. Bu etkinliklerde çocukların en az zararla bu süreci atlatmaları için çalışıyorlar” dedi.
Ekiple burada tüm hanelere duyurular yaptıklarını kaydeden Deniz, “Sadece çocuklar için değil, yetişkinler içinde talep ettiklerinde bireysel görüşmeler yapabiliyoruz. Çok hassas bir konu. Çocuklar ile yaptığımız çalışmalarda, etkinliklerde ağırlıklı olarak kendilerini güvende hissetmelerine yönelik etkinlikler yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda mümkün oldukça çocukların sağlıklı bir şekilde eğitim-öğretime başlamalarını istiyoruz. Çalışmalarımızı köyün okulunda gerçekleştiriyoruz. Haftaya okullar açılıyor, okullar açıldıktan sonra milli eğitim ile koordineli bir şekilde psikososyal destek çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
"Çocukların kaygıları var. Kendilerini güvende hissetme ile ilgili sorunlar var"
“Çocuklar, Narin’in yokluğunu hissediyorlar” diyen Deniz, “Atölye çalışmalarında ‘burası Narin’in yeri, o gelince o burada olsun’ dedikleri oluyor. Çocuklar arkadaşlarını özlüyorlar, istiyorlar. Bizde bu süreçte mümkün oldukça çocuklara psikolojik olarak destek sunmaya ve onların bu süreci daha kolay atlatmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çocukların kaygıları var. Kendilerini güvende hissetme ile ilgili sorunlar var. Bizde yaptığımız çalışmalarda bu kaygıları en aza indirmeye yönelik” ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
AFAD verilerine göre Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine
Malatyalı Sağlıkçıdan Mesaj: “İsrail Askerleri Tarafından Alıkonuldum
Yeşilyurt’ta Çocuk Şenliği Coşkusu
03Malatya’da Hafızlık Projesine Yoğun İlgi: 1299 Öğrenci Sınava Katıldı
04Kurumlar Liginde Ordu Bileti Alan Takımlar Belli Oldu
05Karademir: “Esnaf Yeni Çarşıya Geçemezse Malatya Ticaretinde Çok Büyük Bir Çöküş Yaşanır”
06Malatya’daki Uyuşturucu Operasyonunda 3 Şüpheli Tutuklandı
07Göle Daldılar, Tonlarca Atık Çıkardı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük