Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kayseri Bilim Merkezi, okulların ara tatilinde öğrencilere yönelik eğitici ve eğlenceli atölye etkinlikleri düzenleyerek bilime olan ilgiyi artırdı.Türkiye’nin TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kayseri Bilim Merkezi, okulların ara tatilinde öğrencilere yönelik eğitici ve eğlenceli atölye etkinlikleri düzenleyerek bilime olan ilgiyi artırdı.
Türkiye’nin TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden biri olan Kayseri Bilim Merkezi, çocukların bilimle tanışmasını ve bu alanda beceriler geliştirmesini sağlamak için çeşitli etkinlikler sunuyor. Bilim Merkezi eğitmenleri tarafından ara tatilde titizlikle hazırlanan program, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sundu.
13 Kasım’da, 7-9 yaş grubundaki öğrencilere yönelik olarak, bilimsel keşiflere dayalı çeşitli atölyeler düzenlendi. Bu atölyeler arasında, "Mikro Dünya", "Elektronik Puzzle", "Oyun Hamuru Elektrik Devresi", "Origami", "Güneş Gözlemi" ve "Uzay Kapsülü" gibi interaktif etkinlikler yer aldı. Bu atölyelerle çocuklar, bilimsel prensipleri eğlenceli ve uygulamalı bir şekilde öğrenme fırsatı buldular.
14 Kasım’da ise 10-13 yaş aralığındaki çocuklar için farklı ve daha ileri düzey etkinlikler planlandı. "DNA Modeli", "Elektroskop", "Lego Wedo", "Ahşap Tasarım", "Güneş Gözlemi" ve "Oryantiring" gibi çeşitli bilimsel çalışmalar, çocukların farklı düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu.
Kayseri Bilim Merkezi eğitmeni Emre Karakebap, burada bilim akademisinde kamp programı yaptıklarını anlattı.
Miniklerden Başkan Büyükkılıç’a teşekkür
Büyükşehir’in ara tatil kampına katılan 5’inci sınıf öğrencisi Zeynep Nazlı da atölyede çok eğlendiklerini, arkadaşlarıyla keyifli vakitler geçirdiklerini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a verdiği bu imkânlardan dolayı teşekkür etti.
4’üncü sınıf öğrencisi Hatice Esma İmce ise Bilim Merkezi’ne ilk defa geldiğini, burada çok eğlendiğini, Bilim Merkezi’ni çok sevdiğini ifade ederken, Mehmet Erdem de geldiği bu kursları her çocuğa tavsiye ettiğini, daha önce de robotik kodlama kursuna geldiğini, bilgilendirici faaliyetlere katıldığını kaydetti.
Kayseri Bilim Merkezi’nin bu tür etkinliklerle, öğrencilerin bilimsel düşünme yetilerini geliştirmeleri, meraklarını artırmaları ve öğrenmeye yönelik olumlu bir tutum kazanmaları sağlanıyor. Bu tür programlar, sadece eğitici değil, aynı zamanda çocukların teknoloji ve bilimle tanışarak bu alanlarda kendilerini ifade edebilmelerini sağlayan fırsatlar sunuyor.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Tokat’ın Zile ilçesinde lise öğrencileri tarafından geliştirilen yerli parmak izi okuma sistemiyle sınıf yoklamaları dijital ortamda anlık olarak yapılıyor.Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonu doğrultusunda Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencile
Vodafone Türkiye, ülke genelinde 4.5G/VoLTE üzerinden Yeni Nesil eCall (NG-eCall) hizmetini başlattı. Daha net ses iletişimi, daha hızlı çağrı kurulumu ve geliştirilmiş stabil bağlantı sağlayan Yeni Nesil eCall, her saniyenin kritik olduğu durumlarda güve
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bursa’dan yola çıkan bir tren Osmaneli üzerinden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına bağlanacak. Böylece Bursa, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ülkemizin Yüksek Hızlı Tren ağına bağlanacak" dedi
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sanayi-akademi işbirliğini güçlendirme hedefleri doğrultusunda, Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında hayata geçirilen "Teknoloji ve Etki Merkezi"nin kapılarını açtı.Arif Ağaoğlu İleri Teknoloji ve Mühendislik Laboratuva
Arnavutköy Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde kurulacak Teknopark Arnavutköy için protokol imza töreni düzenlendi.Arnavutköy Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, Arnavutköy’de Teknopark kurulacak. N
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ı önceki dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ile Nilgün Ök ve Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı olmak için hem çalışanlarına eğitim veriyor hem de teknolojiden yararlanıyor. 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla açıklama yapan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, "Hedef
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferleri 6 Mart tarihine kadar iptal edildi. Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne planlanan tüm uçuşlar ise 3 Mart tarihine kadar iptal edildi" dedi.B
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük