Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Mart 2023 - 17:23 Yorum: 0

Kazakistan’da hükümet istifa etti

Kazakistan'da 19 Mart'ta parlamentonun alt kanadı olan meclis için düzenlenen seçimlerin ardından anayasa gereği, Alihan Smayilov'un başbakanlığındaki...

Kazakistan’da hükümet istifa etti

Kazakistan'da Alihan Smayilov'un başbakanlığındaki hükümet istifa etti.

Kazakistan'da 19 Mart'ta parlamentonun alt kanadı olan meclis için düzenlenen seçimlerin ardından anayasa gereği, Alihan Smayilov'un başbakanlığındaki hükümet istifa etti.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in hükümetin istifasına ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi. Kararnamede, meclisin yeni kabine üyelerini onaylayana kadar hükümet görevini yerine getirmeye devam edeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Tokayev, meclisin 8. dönem açılış toplantısında yaptığı konuşmada, başbakan adayını 19 Mart'ta yapılan parlamento seçimlerinde en fazla oy alan Amanat Partisinin çıkaracağını açıkladı.

Öte yandan 50 yaşındaki Başbakan Smayilov, geçtiğimiz sene Ocak ayından itibaren başbakanlık görevine gelmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber