Kocaeli’de kendisini sivil polis olarak tanıtıp, 16 yaşındaki genç kızı tehditle ıssız bir alana götürerek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 25 yıl 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.Olay, 2018 yılında İzmit’te mey...
Kocaeli’de kendisini sivil polis olarak tanıtıp, 16 yaşındaki genç kızı tehditle ıssız bir alana götürerek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık, 25 yıl 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 2018 yılında İzmit’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre M.B. isimli şüpheli, sahilde yürüdüğü esnada tanıdığını iddia ettiği K.S.’nin yanına gitti. M.B., K.S.’ye bilinmeyen bir sebeple tokat attı. Panikleyen K.S. ve yanındaki R.M.D. isimli genç kız, M.B.’nin yanından koşarak uzaklaştı. Bunun üzerine M.B., yeniden iki gencin yanına gitti. İddiaya göre, K.S.’yi kovan M.B., R.M.D.’ye de kendisini sivil polis olarak tanıttı ve anket yapacağını söyleyerek, onu sahilde başka bir alana götürdü. Olay tarihinde 16 yaşında olan R.M.D., M.B.’nin davranışlarını şüpheli bularak, polis kimliğini göstermesini istedi. M.B. ise genç kıza yabancı bir kimlik kartı gösterdi. Daha sonra M.B., iddiaya göre çakı çıkarıp, genç kızı tehdit etti ve sazlık alana götürdü.
Sazlık alanda telefonla aradığı kişiye, "Yeğenim K.S. bana çok yanlış yaptı. Kız arkadaşıma asıldı" diyen M.B.’nin, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.
Genç kızın şikayeti üzerine M.B. gözaltına alındı. M.B.’nin ifadesinde, genç kızı tanımadığını ancak K.S. ile mahalleden tanıştıklarını, aralarında daha önceden yaşanan olay sebebiyle husumet bulunduğunu, bu sebeple kendisine komplo kurulduğunu söylediği öğrenildi. K.S.’nin ise ifadesinde M.B.’yi tanımadığını, R.M.D. ile sahildeyken şüphelinin gelip kendisine tokat attığını, bunun üzerine olay yerinden kaçtığını söylediği bildirildi. M.B., emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından tutuklandı.
İddianameden
Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, M.B.’nin savunmasında suçlamaları kabul etmediği ancak mağdur genç kızın beyanının adli görüşmecinin tespiti ile birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin R.M.D.’yi tehdit ve hile ile gözlerden uzak bir alana götürdüğü, burada yine genç kızı tehdit ettiği, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçunu işlediği ve istismarda bulunduğu belirtildi.
25 yıl hapis cezası
Sanık M.B.’nin Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşma salonunda taraf avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık M.B. ise SEGBİS ile katıldı. Mahkemede, genç kızın pantolonunda sanığın DNA’sının bulunduğu belirtildi. Suçlamaları kabul etmeyen sanık M.B., "Mağdurun alınan raporunda vücudunda darp ve ekimoz olmadığı belirtildi. Suçu işlemedim, beraatimi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığa "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 20 yıl, "Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan ise 5 yıl 15 ay hapis cezası verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Eyüpsultan'da Mevlid Kandili coşkuyla kutlandı
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk