malatya-buyuksehir
Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:33 Evli çifti 11 bin 750 dolar dolandıran şahıslardan 1’i tutuklandı10:33 Freni patlayan gübre yüklü kamyon uygulama noktasına daldı, facianın eşiğin...10:31 14 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil motosikletle çarpıştı: 4 yaralı10:31 İhlas Holding, E-spor takımı ile rekabetçi oyun sahnesinde yerini aldı10:30 İsrail: “Son 48 saatte 3 Hizbullah komutanı öldürüldü”10:29 Posof ilçesinde sonbahar renkleri bir başka güzel10:28 Uyuşturucu parası için babası ve ağabeyini öldürüp arkadaşlarıyla çay içmiş10:27 Denizli’de üretilen endüstriyel vantilatörler, Rusya’da dünyaya tanıtıldı10:26 Meksika’da ordu ile kartel arasında çatışma: 19 kartel üyesi öldürüldü10:26 Kışın beslenmenin 7 altın kuralı10:25 Erzurum Valiliği misyon, vizyon ve politikasını açıkladı10:24 Finike Belediye Başkanı Geyikçi’den Ankara çıkarması10:23 Tofaş otomobil kazada ortadan ikiye ayrıldı10:23 Abisini sakat bırakan şahsı öldüren şüpheli ile ona yardım eden şahıs tutuk...10:23 Miran: “Öğretmenlere alan değişikliği hakkı verilmelidir”10:22 Malazgirt Devlet Hastanesi ortopedi alanında bir ilke imza attı10:22 Milli Park’ın önemi öğrencilere anlatıldı10:22 Başakşehir’de çatıda tamirat sırasında ipli güvenlik önlemi: Yürekleri ağız...10:22 Kaza yapan arkadaşına yardım etmek isterken başka bir kazaya neden oldu10:21 İstanbul’da İETT otobüsü şoförü vatandaşların canını böyle tehlikeye attı
Siyaset 25 Haziran 2024 - 22:05 Yorum: 0

Kenya Devlet Başkanı Ruto: "Barışçıl protestocular gibi davranan suçluların halka karşı terör estirmesi ve serbest kalmayı beklemesi doğru değil"

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, vergi artışına karşı ülkede patlak veren şiddet olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Barışçıl protestocular gibi davranan suçluların halka karşı terör estirmesi ve serbest kalmayı beklemesi doğru değil"...

Kenya Devlet Başkanı Ruto: 'Barışçıl protestocular gibi davranan suçluların halka karşı terör estirmesi ve serbest kalmayı beklemesi doğru değil'

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, vergi artışına karşı ülkede patlak veren şiddet olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Barışçıl protestocular gibi davranan suçluların halka karşı terör estirmesi ve serbest kalmayı beklemesi doğru değil" dedi.
Kenya’da hükümetin vergi artışını içeren yasa tasarısına yönelik protestoların şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından Kenya Devlet Başkanı William Ruto, açıklamalarda bulundu. Ruto, söz konusu protestoların "organize suçlular tarafından sızdırılmış ve ele geçirilmiş" olduğunu belirterek, mevcut tüm kaynakların "ülkenin güvenliğini baltalayanlara" karşı kullanıldığını söyledi.
Vergi artışına yönelik protestolarda ön saflarda yer alan gençlere "yerinde" bir tartışma başlattıkları için teşekkür eden Ruto, protestoların "hukukun üstünlüğü ve kurumlara saygı çerçevesinde yürütülmesi" gerektiğini vurguladı. Ruto, "Barışçıl protestocular gibi davranan suçluların halka karşı terör estirmesi ve serbest kalmayı beklemesi doğru değil" dedi.
Hükümetin ulusal güvenliğe yönelik her tehdidi "cumhuriyete yönelik varoluşsal bir tehdit" olarak ele alacağını aktaran Ruto, bu tür tehditlerin aktörlerinin "vatan haini" olarak görüleceğini vurguladı.

Muhalefetten yasa tasarısının geri çekilmesi çağrısı
Muhalefet lideri Raila Odinga ise yaptığı açıklamada, vergi artışına yönelik yasa tasarısının derhal geri çekilmesi çağrısında bulunarak, "Hem bugünlerini hem de geleceklerini çalan vergilendirme politikaları konusunda seslerini duyurmaya çalışan kız ve erkek çocuklarının polis tarafından öldürülmesinden, tutuklanmasından ve gözaltına alınmasından rahatsızlık duyuyorum" dedi.

Polise destek için asker sokağa indi
Başkent Nairobi başta olmak üzere şiddetli protestoların devam ettiği Kenya’da polisin olayları bastırmakta yetersiz kalmasının ardından ordu sokağa indi. Savunma Bakanı Aden Duale yaptığı açıklamada, ordunun "kritik altyapının tahrip edilmesiyle" sonuçlanan "güvenlik durumunu" kontrol etmek için polise destek sağlamak üzere görevlendirildiğini söyledi.

En az 5 kişi hayatını kaybetti
Başkent Nairobi’deki göstericiler, yasa tasarısının parlamentoda kabul edilmesinden kısa bir süre sonra polis engelini aşarak binayı bastı. Protestocular parlamento binasının bir kısmını, girişteki güvenlik güçlerine ait bir aracı ve Nairobi Valisi Johnson Sakaja’nın ofisinin bulunduğu belediye binasını ateşe verdi. Göstericiler, Ruto’ya istifa çağrısında bulunarak, vergi artışlarına karşı olduklarını ifade ettiler.
Göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanan polis müdahale sırasında gerçek mermi kullanırken, en az 5 kişi hayatını kaybetti.
Kenya Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamada, en az 5 kişinin vurularak öldürüldüğü, 13’ü gerçek mermiyle, 4’ü plastik mermiyle olmak üzere 31 kişinin de yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, sağlık personeli ve ambulansları korumak için güvenli tıbbi koridorlar oluşturulması çağrısında bulunuldu.

Obama’nın kardeşi de gösterilere katıldı
ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’nın üvey kız kardeşi Kenyalı aktivist Auma Obama da gösterilerde yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
casino siteleri