Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 02 Nisan 2023 - 22:58 Yorum: 0

Kilisede ayin sırasında rahip ile Ukraynalı asker arasında kavga

Ukrayna'nın Hmelnitski bölgesinde Moskova Patrikhanesi'ne bağlı bir kilisede pazar ayini sırasında Ukraynalı asker ile rahip arasında kavga çıktı.

Kilisede ayin sırasında rahip ile Ukraynalı asker arasında kavga

Ukrayna'nın Hmelnitski bölgesinde Moskova Patrikhanesi'ne bağlı bir kilisede pazar ayini sırasında Ukraynalı asker ile rahip arasında kavga çıktı.

Ukrayna'ya bağlı Hmelnitski bölgesindeki Moskova Patrikhanesi'ne bağlı bir kilisede pazar ayini sırasında kavga çıktı. Ukraynalı askerin ayin sırasında "Moskova Patrikhanesi'nin defolması için daha kaç adamı öldürmemiz gerekiyor" diye bağırdığı ve İncil'i yere atması sonrası rahibin askere saldırdığı iddia edildi. Kilisedeki cemaat ve diğer rahipler, kavgaya ilk başta müdahale etmezken, daha sonra Ukraynalı asker rahip tarafından yaka paça kiliseden dışarı çıkarıldı. Olay yerine çağırılan polis Ukraynalı askeri gözaltına aldı. Ukraynalı asker hakkında "provokasyon" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Bölge sakinleri olayın ardından saldırıya uğrayan Ukrayna asker için kilise önünde toplanarak rahibi protesto etti. Protestocular, "Kahrolsun Moskova'nın rahibi, Ukrayna'ya özgürlük" sloganları atarken, Ukrayna polisi de olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Hmelnitski Askeri Bölge Başkanı Sergey Tyurin, bölge sakinlerini itidalli olmaya davet etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber