Araç sahiplerinin kış lastiği uygulamasına yönelik hazırlıkları hızlanırken, bölgedeki sanayi sitelerinde yoğunluk artış gösterdi; uzmanlar hem ticari hem de özel araç kullanıcılarını erken tedbir almaya çağırıyor. Kış lastiği uygulamasının 15 Kasım’da d
Araç sahiplerinin kış lastiği uygulamasına yönelik hazırlıkları hızlanırken, bölgedeki sanayi sitelerinde yoğunluk artış gösterdi; uzmanlar hem ticari hem de özel araç kullanıcılarını erken tedbir almaya çağırıyor.
Kış lastiği uygulamasının 15 Kasım’da devreye girecek olmasıyla birlikte özellikle Darende sanayi bölgesinde araç yoğunluğu belirgin şekilde yükseldi. Sürücüler hem güvenlik hem de cezai yaptırımlardan kaçınmak için lastik değişim sürecine hız verirken, Darende Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Şemsettin Gümüşay kritik uyarılarda bulundu.
Gümüşay, bölgenin iklimsel şartları gereği kışın daha sert geçtiğine dikkat çekerek, yalnızca ticari değil özel araç kullanıcılarının da kış lastiği tedbirini geciktirmemesi gerektiğini vurguladı. Buzlanma, ani kar yağışı ve görüş mesafesindeki düşüşün kazalara zemin hazırladığını belirten Gümüşay, kış lastiğinin risk yönetimi açısından zorunlu bir güvenlik unsuru olduğunun altını çizdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki günler için kar yağışı beklediğini hatırlatan Gümüşay, araçların lastik, silecek, antifriz ve genel bakım süreçlerinin önceden tamamlanması gerektiğini ifade ederek, “Tedbir; maliyeti düşük, etkisi yüksek bir adımdır. Kara ve buza hazırlıklı olalım” değerlendirmesinde bulundu.
Bu yıl denetimlerin daha yoğun şekilde yürütüleceğini belirten Gümüşay, kış lastiği takmayan ticari araç sürücülerine 2025 yılı itibarıyla 3.012 TL idari para cezası uygulanacağını bildirdi. Denetimlerin polis, jandarma ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından koordineli biçimde sürdürüleceği kaydedildi.
Sanayi esnafı ise artan talep nedeniyle sürücülere randevu alarak işlem yaptırmalarını önererek, iş akışının daha verimli yönetilebileceğini ifade etti.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Meme kanseri genellikle kendi kendine meme muayenesi ya da doktor kontrolünde ele gelen şişliklerle kendini gösterebiliyor. Meme sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kadın memede ele gelen her şişliğin “kanser” olabileceğini düşünüyor. Fakat memede ele ge
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük