Kış lastiği uygulamasının 15 Nisan itibarıyla sona ermesiyle birlikte araç sahipleri yaz lastiğine geçmek için lastikçilerin yolunu tuttu. Oto lastikçilerde yoğunluk yaşanırken, uzmanlar mevsimine uygun lastik kullanımının güvenli sürüş ve yakıt tasarrufu
Kış lastiği uygulamasının 15 Nisan itibarıyla sona ermesiyle birlikte araç sahipleri yaz lastiğine geçmek için lastikçilerin yolunu tuttu. Oto lastikçilerde yoğunluk yaşanırken, uzmanlar mevsimine uygun lastik kullanımının güvenli sürüş ve yakıt tasarrufu açısından önemine dikkat çekti.
Kış lastiği uygulamasının 15 Nisan itibarıyla sona ermesiyle birlikte Darende ilçesinde oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başladı. Yaz lastiğine geçmek isteyen araç sahipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren lastik tamircilerine başvurdu.
Yasa gereği belirli dönemde zorunlu olarak kullanılan kış lastiklerinin süresinin dolmasıyla birlikte, ilçedeki lastikçilerde hareketlilik arttı. Araç sahipleri hem güvenli sürüş hem de araç performansını korumak amacıyla yaz lastiği değişimi yaptırıyor.
Randevu Uyarısı Geldi
Darende’de 20 yıldır lastik tamirciliği yapan Mustafa Özcan, kış lastiği uygulamasının her yıl 15 Kasım’da başlayıp 15 Nisan’da sona erdiğini belirterek, sürücülere mevsimine uygun lastik kullanmaları çağrısında bulundu.
Yoğunluktan memnun olduklarını ifade eden Özcan, “Güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, araç performansının artması ve lastik ömrü için uygun lastik şart. Kazaların önemli bir kısmı yanlış lastik kullanımından kaynaklanıyor. Yazın yazlık, kışın kışlık lastik kullanılmalı. Yoğunluk bizi memnun ediyor. Günde ortalama 15-20 aracın lastiğini değiştiriyoruz. Vatandaşlarımız randevu alarak gelirse beklemek zorunda kalmaz” dedi.
Araç Performansı İçin Önemli
Aracının lastiklerini değiştiren Alaattin Ateş de sürücülerin yönetmeliklere uygun hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Her yıl iki kez lastik değişimi yaptırdığını belirten Ateş, “Bir sürücü olarak yönetmeliklere uygun hareket etmek zorundayız. Kış aylarında araçların kaymasını önlemek amacıyla kış lastiği kullanılması isteniyor. Yaz döneminde ise buna gerek kalmadığı için hem aracın performansı hem de yakıt tasarrufu açısından yaz lastiğine geçmek gerekiyor. Genellikle lastik değişimi için lastikçilerden önceden randevu almak gerekiyor. Ayrıca son günü beklememek gerektiğini de düşünüyorum” diye konuştu.
Kış Lastiği Yazın Dezavantaj Oluşturuyor
Uzmanlar, kış lastiklerinin düşük sıcaklık ve kaygan zemin koşulları için tasarlandığını, yaz aylarında kullanılmasının ise çeşitli olumsuzluklara yol açtığını belirtiyor. Yazın kullanılan kış lastiklerinin daha hızlı aşındığı, aracın performansını düşürdüğü ve yakıt tüketimini artırdığı ifade ediliyor.
Ayrıca uygun olmayan lastik kullanımının araç içinde uğultuya neden olduğu, motorun daha fazla zorlandığı ve bazı mekanik parçaların daha hızlı yıpranmasına yol açabildiği kaydedildi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Banga Heq Dergisi tarafından düzenlenen “Hayalden Hakikate Melayê Cizîrî’nin Günümüz İnsanına Çağrısı” başlıklı panel ve anma programında, büyük Kürt şairi ve mutasavvıfı Melayê Cizîrî’nin hayatı, ilmi kişiliği, tasavvufi düşünce
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim, saat 10.15'te başladı ve 12.25'te sona erdi. Türkiye genelinde 254 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınava 2 milyon 985 bin 438 aday başvurdu.
Banga Heq Dergisi'nin tertip ettiği anma programı, akademisyenleri, âlimleri, kanaat önderlerini, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve çok sayıda vatandaşı bir araya getirdi. Cizre’nin tarihi ilim merkezlerinden Kırmızı Medrese’ni
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın son bir haftada ülkesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Dün akşamdan itibaren düzenlenen saldırılarda 4 kişinin hayatını ka
İran Meclisi üyeleri, yabancı istihbarat teşkilatlarının, devletlerin ve kuruluşların etkisine karşı koymaya ilişkin yasa tasarısına bir değişiklik onayladı. Değişiklik, İstihbarat Bakanlığı ve İslam Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Servisi'ni, yasa k
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 9 Aralık 2010 tarihinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde boş bir arazide bulunan bebeğin ölümüne ilişkin dosya, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yeniden ele alındı. Kahramanmaraş İl E
Mardin’in Nusaybin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 4’ü çocuk 6 kişinin cenazeleri, kırsal Topaç Mahallesi’nde toprağa verildi. Kaza, dün öğleden sonra Nusaybin-Cizre yolu üzerindeki kırsal Tepealtı Mahallesi mevkisinde meydana ge
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye genelindeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) 20 Ekim’de 8 bin 235 mamografi çekilerek günlük tarama sayısında tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı. Bakan Memişoğlu, 40-69 yaş aralı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor