Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araçlarının kışlık ve periyodik bakımlarını yaptırmak isteyen vatandaşlar sanayinin yolunu tuttu.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araçlarının kışlık ve periyodik bakımlarını yaptırmak isteyen vatandaşlar sanayinin yolunu tuttu. Geçtiğimiz yıl en çetin kış mevsimini yaşayan Aksaray'da ustalar sürücüleri uyararak araçlarının bakımlarının şimdiden yaptırmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.
Aksaray'da ve İç Anadolu Bölgesi genelinde birden düşen hava sıcaklıklarının ardından vatandaşlar araçlarının periyodik ve kışlık bakımları için sanayinin yolunu tuttu. Geçtiğimiz yıl en çetin kış mevsimini yaşayan Aksaray'da bu kış mevsiminin de oldukça çetin geçeceği öngörülürken, sürücüler kış öncesi araçlarında oluşabilecek sorunların önüne geçmek için sanayideki ustalarından destek alıyor. Bilinçsiz bakım yapmak yerine ustaların fikir ve bakımını tercih eden sürücüler motor bakımları başta olmak üzere yağ ve su bakımlarını yaptırıyor. Ustalar kış öncesi sürücülere çeşitli sorunlarla ilgili öneride bulunurken, periyodik bakımların sık yapılması ve araçların kış şartlarına uygun bakımdan geçmesini tavsiye ediyor. Ustalar, periyodik bakımlar ve motor bakımlarının yapılmadığı takdirde kış aylarında maliyetlerin artacağını belirtiyor.
"Kış mevsiminde periyodik bakım çok önemli"
Kış öncesi müşterilerinin araçlarında periyodik bakımlar ve motor bakımlarını yapan Ataklar Ford Servis Ustası Muammer Atak, sürücülere kış öncesi tavsiyelerde bulunarak, "Kışa, yani 11. aya girdiğimiz zaman İç Anadolu'da biliyorsunuz donmanın başlayacağı zaman, periyodik bakımların yapılması gerektiği zaman, antifrizlerin tedarik edilip kışa hazırlanması lazım. Bu bakımlar yapılmadıktan sonra bunların maliyetlerinin araç sahiplerine çok pahalıya mal oluyor" dedi. Kış mevsiminde araçlarda birçok konuda problem yaşanabildiğini ifade eden Muammer Atak, "Isıtma problemleri olur, çalışma problemleri olur. Araç motorlarının 11. aya girerken bakımdan geçmesi, bu işlerin çözümlenmesi ve yapılması lazım. Periyodik bakımların yapılması lazım, yağ değişiminin yapılıp motorun daha kolay çalışmasını, marşın daha kolay çevrim yapıp rahat bir çalışım sağlaması gerekir. Bunlar bir araç sahibinin yaptırması gereken işlerdir. Öncelikle kesinlikle antifriz değişimi yapılması lazım. Motor yağlarının değişmesi lazım. Şanzıman yağlarının araca uygun yağların koyulması lazım, çünkü bilinçsiz bakımlar aracın kışın geç çalışmasına sebep oluyor. Uygun olan yağlar kullanılırsa daha kolay olur motorun çalışması, anlattığım gibi ilk önce periyodik bakım önemlidir. Sonra antifrizlerin tedarik edilmesi lazım, kış lastiklerinin takılması gerekir. Cam sularının ilaçlı su kullanılıp kışın donmaması için çok önemlidir. Çünkü araçtaki en önemli noktalardan birisi de cam sularıdır. Onların kalitelisini kullanmazsanız don yapar ve ön camlarınızı kullanamazsınız" dedi.
Aracını kış öncesi periyodik bakıma getirerek radyatör değişimi yaptıran Fevzi Ay (78), "Araçlarımıza havaların soğuması dolayısıyla antifriz, yağ değişimleri, fren balataları, lastikler kış olduğu için bunlar çok önemlidir. Aracın sağlıklı olması bakımından şuan ben komple radyatörümü değiştiriyorum. Antifrizimi komple yenileyeceğim. Radyatörde hafif bir kaçak var, benim aracımın şuan için sıkıntısı odur" dedi.
Bir başka sürücü Metin Görkem (46) ise "Tamamını işte baskı balata, kışlık lastikler, antifriz bakımları, motor yağı bakımları ve buna benzer ne gerekiyorsa o tür bakımları yaptık. Çünkü o gerekli kış için, güvenlik için gerekiyor. İklim değişikliği arabadaki bütün ulaşımda, işte karayolları ile ilgili ulaşımda, doluda, yağmurda, karda örnek veriyorum lastik olayında mesela, şimdi kışlık lastiği takmazsan imkanı yok trafikte kazaya da sebebiyet veriyorsun. Başkalarının canına da mal oluyorsun. Ondan dolayı kışlık lastik önemli, antifriz zaten biliyorsunuz dona karşıdır. Ben bütün bunları planlayarak, düşünerek geldim. Kış için trafiğe güvenli bir şekilde aracıma güvenerek çıkacağım" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında
İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a
Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala
Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl
Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Ekim 2026 döneminde yürütülen denetim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Aylık denetim raporuna göre, kent genelinde risk esaslı 1136 gıda
Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük esnafın karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunları, artan maliyetleri, zincir marketler ve e-ticaret karşısındaki durumunu değerlendirdi
11 üniversiteye rektör ataması yapıldı
Mersin'de 126 kişiyi 10 milyon lira dolandıran 12 şüpheli yakalandı
03Erzurum'da 30 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi
04Putin'den Ukrayna müzakereleri açıklaması
05Sinop'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
06Keşm Adası'nda gerilim: İki füze düştü, ABD İHA'sı vuruldu
07Katar arabuluculuğunda anlaşma trafiği: "Görüşmeler başarısız oldu" iddiasına yalanlama
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor