MENÜ

Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: "44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor"

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, "117 tane Türkiye genelinde teşkilat, 44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor" dedi.Türk Kızılay, 2026 yılında Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC)

Yayınlanma: 07 Aralık 2025 16:02 Güncelleme: 08 Aralık 2025 09:00
Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: "44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor"
Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, "117 tane Türkiye genelinde teşkilat, 44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor" dedi.
Türk Kızılay, 2026 yılında Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) bünyesinde yapılacak küresel lansmanla kapsayıcı gönüllülük modelini dünya genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor. Kızılay’ın engelsiz gönüllülük alanında yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı ‘İyiliğe Engel Yok’ temalı bir program düzenlendi. Programda konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Engelsiz Teşkilat’ın gayreti, azmi, gücü temsil eden bir teşkilat olduğunu vurgulayarak, "Engelsiz Kızılay Teşkilatı 2021 yılında ilk kurulurken mottomuz buydu. Türkiye’nin dört bir tarafından aslında engelleri nedeniyle zorluk yaşayan diye düşünülen bireyler, biz alan tarafta değil veren tarafta olmak istiyoruz, biz iyilik yapılan değil, iyilik yapan olmak istiyoruz diyerek bizim yanımıza geldiler. 2021 yılında Engelsiz Kızılay Teşkilatı kurulduğunda hemen 4 sene sonra acaba hangimiz düşünürdük, 117 tane Türkiye genelinde teşkilat, 44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor. Ben burada çok büyük bir azim, çok büyük bir kararlılık görüyorum. Aslına bakarsanız bir engele sahip olmak hiçbirimizin elinde değil. Doğuştan olmak zorunda da değil engellerimiz. Bir deprem olur, bir trafik kazası geçiririz. Hepimiz aslında günün sonunda fiziksel bir durumumuzla alakalı zorlukla karşılaşabiliriz. Sizlerin bize burada en önemli verdiği ders aslında engelimiz ne olursa olsun onu aşmak bizim elimizde. Türk Kızılay olarak dirençli bir toplumun inşası için çalışıyoruz. Dirençli olmak düşünmek demek değildir. Düşebilirsiniz, insanız, hepimiz düşebiliriz. Deprem olur, sel olur, yangın olur, ekonomik zorluk olur, sağlıkla alakalı problem yaşarız ama önemli olan ona da düşseniz bile ayağa kalkıp yürümeye devam etmeyi başarabilmektir" diye konuştu.

"En prestijli ödül, Engelsiz Kızılay Teşkilatı’na verildi"
Gönüllülerin hepsinin kıymetli ama Engelsiz Kızılay Teşkilatı’nın ayrı bir değere sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Bunu sadece biz söylemiyoruz. Bunu üye olduğumuz, 191 ülkenin bir araya gelip oluşturduğu Kızılay Kızılhaç Federasyonu da söylüyor. En prestijli ödül, Engelsiz Kızılay Teşkilatına verildi. Neden verildi biliyor musunuz? Şöyle söylediler, ‘biz şimdiye kadar hep engellilik çalışmalarında, engellileri kaldıralım diye uğraştık, hayatın içinde engellilerin önlerinde herhangi bir zorlayıcı etken olmasın diye uğraştık, hep onların yardım edilecek tarafta düşünmüşüz ama biz şimdiye kadar gönüllü olabilecekleriyle alakalı, iyiliğin önünde, gönüllünün önündeki engellileri kaldıralım diye bir çalışma yapmamışız’ dediler. Bu ödülü verdikten sonra da hemen büyük bir çalışma başladı. Bu sene mayıs ayında bunun da lansmanı yapılacak. Aslında sizler sadece Türkiye’ye örnek olmuş olmayacaksınız. 191 Kızılay, Kızılhaç Federasyonu’nda üyenin olduğu bütün ülkelerde engelsiz Kızılay ya da Kızılhaç Teşkilatlarının gönüllülük yapılarının kurulmasına da öncülük yapmış olacaksınız" şeklinde konuştu.
Yılmaz, Dünya Engelliler Günü ile Dünya Gönüllüler Günü’nün beraber kutlandığı bir hafta olmasını, bu buluşmaların her yıl sürmesini temenni ettiğini belirtti. Engelsiz Kızılay ailesinin birlikte öğrenen, birbirinden ilham alan güçlü bir yapı oluşturduğunu vurgulayan Yılmaz, dayanışma ve iyilik hareketinin daha güvenli ve kapsayıcı bir geleceğe katkı sunduğunu da ifade etti.
Programa Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, engelli bireyler, gönüllüler ve kamu temsilcileri katıldı.
ETİKETLER: Kızılay, Genel, Başkanı, Yılmaz:, "44
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Memede Ele Gelen Şişlik Kanser Habercisi mi?

Memede Ele Gelen Şişlik Kanser Habercisi mi?

Meme kanseri genellikle kendi kendine meme muayenesi ya da doktor kontrolünde ele gelen şişliklerle kendini gösterebiliyor. Meme sağlığı söz konusu olduğunda pek çok kadın memede ele gelen her şişliğin “kanser” olabileceğini düşünüyor. Fakat memede ele ge

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30