Mersin Büyükşehir Belediyesinin ilk kez düzenlediği "Kleopatra Bisiklet Festivali', 3 gün süren keyifli programların ardından son buldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin ilk kez düzenlediği "Kleopatra Bisiklet Festivali', 3 gün süren keyifli programların ardından son buldu. Birçok şehirden 210 katılımcının yer aldığı festivalde coşku tüm Tarsus'a yayıldı.
Kent merkezindeki 3.2 kilometrelik bisiklet turuyla başlayan festival, 3 gün boyunca kent turlarıyla devam etti. Mersin merkezden ve Türkiye'nin birçok ilinden festivale gelen katılımcılar, Tarsus tarihinin derinliklerine doğru pedal çevirdi. 6 Mayıs'ta başlayan açılış turunun ardından bisikletliler, Adanalıoğlu ve Kazanlı sahilleri ile yakın köyleri dolaştı. İkinci günde Nusret Mayın Gemisi, Huzurkent ve Girit Köyü'nü gezerek öğlen saatlerinde "kültür turu" düzenleyen bisikletliler, festivalin son gününde ise Tarsus Şelalesi, E-5 Karayolu üzerinden Sağlıklı Köyü'ndeki Roma Yolu'na doğru pedal çevirdi. Bisikletliler, Tarsus Barajı ve Tarsus Doğa Parkı'na doğru çevirdikleri pedallarla festivalin kapanış turunu attı.
Festivalin ilk gününden itibaren katılımcılar, Tarsus Gençlik Kampı'nda ağırlandı. 3 gün boyunca yakılan kamp ateşleri ve müzikli eğlenceler ile bisikletliler kentten unutulmaz anılarla ayrıldı. Festival açılışında bisikletlilerle birlikte pedal çeviren Başkan Seçer, "Kleopatra Bisiklet Festivali, Tarsus'ta bir ilk. İnşallah her yıl hep beraber bu festivalin devam etmesini, geleneksel hale gelmesini sağlayacağız. Zaten biliyorsunuz ben bir bisiklet kullanıcısıyım. Haftanın en az 3 günü Mersin'de sabah erken saatlerde bisiklet sürerim, sahilde gezerim, spor yaparım. Gayet de memnunum, herkese de tavsiye ediyorum, hemen bir bisiklet alsınlar ve pedal çevirmeye başlasınlar" dedi.
Dolu dolu bir festival coşkusu ile güzel anılar biriktiren bisikletliler, kentten ayrılmadan önce yaşadıkları duyguları dile getirdi. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek duygularını paylaşan Cemile Yurtsever, "Her şey çok güzeldi. Çok memnun kaldım. Festivalimiz, gittiğimiz yerler çok güzeldi. Girit Köyü çok güzeldi. Seneye yine görüşürüz inşallah" diye konuştu.
Sema Gücü ise festivali çok beğendiğini belirterek, "Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir karşılama yaptı bize. Doğal güzellikleri görmek, güzel lezzetleri tatmak için geldik. Güzel insanları tanıdık. Şehrinizi kendi şehrimizde formaları giyerek tanıtmayı düşünüyoruz. Çok güzel geçti. Parkurlar çok güzeldi. Sağ olsun herkesin emeği çok fazlaydı. Gerçekten unutamayacağımız bir festival yaşadık. Çok güzel anılarla geri dönüyoruz. Her zaman Tarsus'u anlatacağız ve hatırlayacağız ama tekrar da geleceğiz" şeklinde konuştu.
Tarsus Bisiklet Topluluğu'ndan Ahmet Özpınar de "İnsanların güler yüzlü olması, bisiklet sürme, farkındalık oluşturmak, "yollarda biz de varız" demek çok önemli. Bunun için yollardayız. Tarsus'un tarihi yerlerini gezdik. Gerçekten yorucu da olsa keyifli ve bir o kadar da bizler için gurur verici" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük