Mersin’de özel bir veteriner kliniğinden yola fırlayan iki köpeğe araç çarptı. Köpeklerden biri telef olurken, diğeri yaralandı. Klinik yetkilileri, güvenlik kamerasına da yansıyan olay nedeniyle arkasına bile bakmadan uzaklaşan araç sürücü...
Mersin’de özel bir veteriner kliniğinden yola fırlayan iki köpeğe araç çarptı. Köpeklerden biri telef olurken, diğeri yaralandı. Klinik yetkilileri, güvenlik kamerasına da yansıyan olay nedeniyle arkasına bile bakmadan uzaklaşan araç sürücüsüne tepki gösterdi.
Olay, merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. İddiaya göre, özel bir veteriner kliniğinde tuvaletini yapmak üzere dışarıya çıkarılacağı sırada bir köpek otomatik butona dokunarak elektronik kapıyı açtı. Bu sırada klinikteki diğer iki köpek sokağa fırladı. Sokaktan geçen bir aracın çarptığı Belçika kurdu cinsi Hilda isimli köpek ölürken, ’Alice’ isimli köpek ise bacağından yaralandı. Kazanın ardından köpeklere çarpan aracın durmadan yoluna devam etmesi kliniğin güvenlik kameralarına yansıdı.
"Biz en azından bir özür beklemiştik"
Klinik yetkilisi Fatma Yalçın Esen, "Geçtiğimiz hafta 2 köpeğimiz diğer bir köpeğimizin kapıyı açması sonucunda dışarıya fırlıyor. Sokaktan hızlı bir şekilde gelen araç, 2 köpeği de altına alarak arkasına bakmadan yoluna devam ediyor. Biz en azından bir özür beklemiştik kendisinden. Köpeğimizin bir tanesi vefat etti, çok kötü durumdaydı. Diğerinin de tedavisi hala devam ediyor. Tam olarak yürüyebildiği söylenemez. Kalça operasyonu geçirdi, iç organlarında sıkıntı vardı. Çarpıp giden kişiden hala bir geri dönüş yok. Bizim beklediğimiz tek şey, ertesi gün gelip en azından köpeklerin nasıl olduğunu sorarak özür dilemesi ve üzüntüsünü dile getirmesiydi. Bunu da yapmadığı için şikayetçi olduk zaten" dedi.
Klinik önü olması nedeniyle sokaktan geçen sürücülerden daha dikkatli olmalarını isteyen Esen, "Burası sadece bir klinik önü değil, aynı zamanda bir yol. Dörtyol ağzı olması nedeniyle insanların daha dikkatli hareket etmesi gerekiyor, ki bir klinik olduğu zaman hayvanlara karşı daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Araç, kazanın ardından arkasına bile bakmadan gidiyor" diye konuştu.
Olayın ardından polislerin geldiğini ve kamera görüntülerinden araç sahibine ulaşılmaya çalışıldığını aktaran Esen, "Plaka görüntüsünü tam net olarak alamadık kişinin. Yalnızca siyah bir araba olarak görünüyor. Aşırı hızlı zaten, durması mümkün değil. İnsanların bazı eleştirileri de var. Biz bunları kabul ediyoruz ama bu hızla zaten duramazdı. Karşısına bir çocuk da çıkabilirdi. Bizim gözümüzde şöyle bir durum var; ha bir insana çarpıp arkanı dönüp gitmişsin, ha bir hayvana çarpıp gitmişsin. Çünkü onlar da bizim canımız. Evladı gibi gören insanlar var ki, sahipleri çok kötü oldu" ifadelerini kullandı.
"Bacağında kırık vardı, plak uyguladık"
Yaralı köpeğin durumu hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Dilan Yalçın ise, "Maalesef yaklaşık bir hafta önce çok üzücü bir olay yaşadık. Hilda ismindeki köpeğimizi kaybettik. 3-4 saat yaşadı ancak sonrasında hayatını kaybetti. Alice ismindeki 7 aylık köpeğimizin ise ilk 2 gün hayati riski vardı. Ortalama 70 saatten sonra operasyona aldık. Bacağında kırık vardı. Kırığına plak uyguladık. Şu an bacağına basıyor, antibiyotik tedavisi de devam ediyor. Sadece biraz anksiyetik problemleri başladı. Keşke diğerini de kaybetmeseydik" şeklinde konuştu.
Aracın kaza anında yüksek bir hızla sokaktan geçtiğini kaydeden Yalçın, "Sadece normalde olması gereken hızın 2-3 katında bir hızla gittiği için bu kadar hasar verebildi bir köpeğe. O yüzden bizim tek beklediğimiz en azından gelip bir köpeklerin halinin sorulmasıydı" dedi.
Öte yandan, aracın köpeklere çarptığı anlar kliniğin güvenlik kameralarınca anbean görüntülendi. Görüntülere klinikten çıkan köpeklere hızla gelen otomobilin çarparak yoluna devam ettiği anlar yansıdı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Çin Devlet Başkanı Şi, ABD’ye resmi ziyaret gerçekleştirecek
Şanlıurfa’da kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 3 ölü, 1 yaralı
03Batı Şeria'da 6 bin dönümlük yeni işgal planı onaylandı
04ABD, İran'a yönelik saldırılarını 13. gecede de sürdürdü
05İran, ABD'nin kara saldırısı ihtimaline karşı askeri hazırlıklarını artırdı
06HAMAS lideri Hayye'den arabulucu ülkelere ateşkes çağrısı
07İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında 3 Filistinli şehit oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük