Konteyner ev bahanesi ile sahte internet siteleri üzerinden depremzedeleri dolandıkları iddiasıyla 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında Nevşehir’in Merkeze bağlı Çardak köyüne yerl...
Konteyner ev bahanesi ile sahte internet siteleri üzerinden depremzedeleri dolandıkları iddiasıyla 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında Nevşehir’in Merkeze bağlı Çardak köyüne yerleşen Depremzede Ahmet Kabaandıç yıkılan evinin yerine konteyner almak istedi.
Facebook internet sayfasında gördüğü ilan üzerine harekete geçti ve konteyner almak için pazarlık yaptı.
Dolandırıcılar 80-100 bin lira değerindeki konteyneri Ahmetn Kabaandıç’a 55 bin liraya sattı. Depremzedenin güvenini kazanmak için ön ödeme olarak 15 bin lira isteyerek, kalan kısmın teslimattan sonra yatırılmasını istediler. Satın aldığı konteyner bir türlü gelmeyince dolandırıldığını anlayan Ahmet Kabaandıç Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne giderek şikâyetçi oldu.
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, depremde evleri yıkılan ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konteynır ev almak isteyen depremzede vatandaşlara internet siteleri üzerinden konteynır ev satma vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 6 şüpheliye yönelik Nevşehir Merkezli, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Denizli ve Antalya İllerinde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Şüphelilerin dolandırıcılık yapmak için Kocaeli ilinde paravan bir ofis kiraladıklarını belirleyen Polis ekipleri, ofiste yapılan aramada çok sayıda dolandırıcılıkta kullanılan dijital materyalin yanı sıra bir miktar uyuşturucu madde de ele geçirildi.
Dolandırıcılıktan elde ettiği parayla Antalya’da lüks otelde tatil yaptığı tespit edilen joker kod adlı E.U.C kaldığı otelde tatil yaparken suçüstü yakalandı.
Nevşehir Siber polisinin yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu 6 şüphelinin bulunduğu adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yaklaşık 600 depremzede üzerinden 5 milyon liradan fazla para elde ettikleri belirtildi.
Gözaltına alınan şahısların ilk ifadelerinde Depremzede vatandaşların güvenini kazanmak ve yardım etmek amacıyla konteynerler fiyatlarının daha ucuz gösterdikleri belirtildi. Deprem zede vatandaşlardan yüklü miktarlarda kaparo adı altında ilk ödemeyi aldıktan sonra depremzede vatandaşlara hakaret ve küfür ettikleri de telefon dinlemelerine takıldı.
Şahısların elde ettikleri parayı Polislerin kripto parayı takip edemedikleri için, kripto para borsasına yatırdıkları da edinilen bilgiler arasında.
6 şüpheliden 3’ünün daha önce bazı GSM şirketlerine ait çağrı merkezinde çalıştıkları, bir kişinin ise dolandırdıkları paralarla kripto para ticareti yaptığı belirlendi.
Nevşehir’e getirilen toplam 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük