Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2024 - 12:32 GÜNCELLEME: 27 Mart 2024 - 12:34 Yorum: 0

Konteyner Kentlerde Güvenlik ve Temizlik Zaafiyeti...

Hukuk sisteminin işlemediği yerde Adalet sadece gösterişli binalardan ibarettir. 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden ağır hasar alan Malatya'mızda, depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için şehrin 74 noktasına 28 bin 643 konteyner kuruldu.

Konteyner Kentlerde Güvenlik ve Temizlik Zaafiyeti...

Hukuk sisteminin işlemediği yerde Adalet sadece gösterişli binalardan ibarettir. 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden ağır hasar alan Malatya'mızda, depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için şehrin 74 noktasına 28 bin 643 konteyner kuruldu. Konteyner kentlerde yaklaşık 120 bin vatandaşımız kalıyor. Ancak konteyner kentlerde son zamanlarda artan asayiş olayları neticesinde vatandaşlarımız bir hayli gergin ve tedirginlik içerisinde. 

Yeşilyurt ilçesi İkizce 3 konteyner kentte kalan ve 4 ayrı suçtan kaydı bulunan "dinsiz, imansız, ahlâksız bir müptezelin "7 yaşındaki bir çocuğa istismarda bulunması konteyner kentlerde güvenlik zaafiyeti mi var, sorusunu akıllara getirdi. Battalgazi ilçesinde kurulan Malet konteyner kentte ise 9 farklı konteynerdeki klimaların çalınması üzerine,  konteyner kentlerde güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu, sağır sultan duydu lakin birileri duymak istemiyor.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Uyuyor mu?

Potansiyel suçlu 4 suçtan arama  kaydı olan biri  nasıl oluyor da konteyner kentte kalabiliyor. 7 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip kızcağızı baygın bir şekilde konteynerin bir köşesine atıp günlerce rahat bir şekilde gezebiliyor. 24 saat geçmeden bir sey yapamayız diyen Malatya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri nasıl devletin size verdiği maaşı rahat birşekilde yiyebiliyorsunuz. Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz. Malatya Valisi Ersin Yazıcı sen kimsin ki; sosyal medya hesabından kızın sağlık durumu iyi diyerek olayı geçiştirebiliyorsun. Tecavüze uğrayan senin  hanımın, kızın, bacın olsa bu şekilde rahat konuşabilir miydin? Kaldı ki o kızcağızın hiç psikolojisini düşündünüz mü? Yada hiç aklınıza geliyor mu? Yaşadığı travmayı ömür boyu nasıl atlatacak. Aldığımız duyumlara göre bu malum olaydan sonra kızın ailesi  memleketi   kızcağızla terk etmiş. Bu olayı basit bir olaymış gibi nasıl geçiştirebiliyorsunuz. 

Diğer taraftan yüzlerce vatandaşın kaldığı konteyner kentte devlete ait klimalar nasıl çalınabiliyor. Konteyner kentler dingonun ahırı mı her önüne gelen içeri dalabiliyor. Çıldırmamak, kafayı yememek bu şehirde elde değil.

 Malatya'nın Valisi Sn. Ersin Yazıcı ve  yetkili kurumlar herhalde okeye dönüyorlar?

Malatya sahipsiz denildi mi... Hemen zıplıyorlar. Olur mu öyle şey kardeşim! Bak her şey güllük gülüstanlık. Malatya'da ne sorun var diyen bir kesim var. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 

Burası muz cumhuriyeti değil arkadaşım. Sizlerde sirkte oynayan şempanzeler değilsiniz. Biran önce kendinize gelin. Devletimizin size emanet ettiği makamların hakkını verin, sorumluluklarınızı yerine getirin.

Depremzedeli  vatandaşlarımız, konteyner kentlerde ilk başlarda kimlik kontrolü yapıldığını ancak daha sonra bu uygulamadan vazgeçildiğini söylüyorlar. Ayrıca sokak aralarında güvenlik ve aydınlatma eksikliği var.  Özellikle küçük çocukları olan aileler, konteyner kentlerde kendilerini güvende hissetmediklerini ve güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep ediyorlar.

Konteyner kentte kalan ailelere yardım götüren hayırseverler “ Kapıdan girerken ne de çıkarken yetkili göremediğimiz gibi ayrıca  arabamızı  durduran kimlik soranda  yok diye belirtiyorlar. Toplum yararına proje (TYP) adı altında 9 ay İşkur vasıtası ile konteyner kentlerde valilik tarafından görevlendirilen, işçilerin birçoğu akşama kadar yan gelip yattıkları için konteyner kentin etrafı çöpten geçilmiyor. Ayrıca bir çok konteynerin tadilat ve tamirat işlerini vatandaşlar kendi cebinden karşılıyormuş.

 Yazıklar olsun o sorumlulara, kendine yetkili diyen o insanlara. Yol geçen hanı haline gelen Konteyner Kent’lerde sorunlar ne zaman çözülür bilinmez. 
Evlerini, canları, mallarını kaybeden Malatya'ma;  Ey Yetkililer! Bir depremi de sizler yaşatmayın.

Çocukların istismar edilmediği, kötülüklerin son bulduğu, iyiliklerin çoğaldığı, güzel haberlerin duyulduğu bir Malatya sabahına uyanmak dileğiyle bütün okursever dostlarıma selam olsun.

YAZAR: Yasin Tanır

HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber