Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Şubat 2023 - 08:38 Yorum: 0

Köpeklerin saldırısından kurtardığı yaban keçisini sevmeye doyamadı

Erzincan'da çoban köpeklerinin saldırısında yaralanan dağ keçisini köyün muhtarı kurtardı.

Köpeklerin saldırısından kurtardığı yaban keçisini sevmeye doyamadı

Erzincan'da çoban köpeklerinin saldırısında yaralanan dağ keçisini köyün muhtarı kurtardı. Muhtar, Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde bulunan dağ keçisini sevmeye doyamadı.

Erzincan'da kar yağışıyla birlikte arazi beyaz örtüyle kaplanırken yiyecek bulmak için Munzur Dağlarının yüksek kesimlerinden aşağıya yerleşim alanına kadar inen dağ keçisi çoban köpeklerinin saldırısına uğradı. Dağ keçisinin köpeklerin saldırısına uğradığını gören Kalecik köyü Muhtarı Ali Rıza Ekmez ve oğlu koşarak yanlarına gidip keçiyi kurtardı.

Yaralı dağ keçisini Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edeceğini kaydeden Ekmez, "Sabah erkenden kalktık kapıda köpekler havlıyorlar. Aracın içerisinde oğlum baba domuz mu gelmiş köpekler böyle havlıyorlar dedi. Karın içerisinde koşa koşa gittim ki köpekler dağ keçisini sıkıştırmış ısırıyorlardı. Gittim dağ keçisini kurtardım, hayvan halsiz düşmüştü. Yetişmezsem köpekler boğacaklardı, kurtardım. Ahırda biraz yem vereceğiz. DKMP ekipleri geldiğinde onlara teslim edeceğim" dedi.

"Yaban keçisini sevmeye doyamadı"

Yaban keçisini ahıra getirip burada karnını duyurup su içiren Ali Rıza Ekmez, uzun süre keçiyi sevmeye doyamadı. Yaban keçisinin gördüğü şefkate karşı Ekmez'e alıştığı görüldü. Ekmez, bir süre sonra gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine yaban keçisini teslim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber