Van’da ‘tatlı yemeyen çocuk kalmasın’ sloganıyla harekete geçen tatlı ustası Atilla Karaca, köy köy dolaşıp çocukları waffle ile buluşturuyor.Ankara’da yaşayan Atilla Karaca (28), öğretmen eşinin tayini nedeniyle üç yıl önce Van’a taşı...
Van’da ‘tatlı yemeyen çocuk kalmasın’ sloganıyla harekete geçen tatlı ustası Atilla Karaca, köy köy dolaşıp çocukları waffle ile buluşturuyor.
Ankara’da yaşayan Atilla Karaca (28), öğretmen eşinin tayini nedeniyle üç yıl önce Van’a taşındı. Daha sonra bir tatlı dükkanı açan Karaca, yaptığı waffle tatlısını eşinin görev yaptığı okuldaki çocuklara ikram etti. Çocukların waffle tatlısına verdikleri olumlu tepkiden dolayı harekete geçen Karaca, köy okullarını gezerek çocuklara waffle tatlısını ulaştırmaya karar verdi. Son iki yıldır motosikletiyle Van’ın ücra köylerine giden Karaca, ziyaret ettiği okullarda kendi elleriyle hazırladığı meyveli tatlıları çocuklarla buluşturuyor. Tüm bu tatlı ikramlarını kendi imkanlarıyla gerçekleştiren Karaca, “Waffle ile çok geç tanıştım. Ben buraya geldiğimde bana hitap eden bir waffle dükkanı yoktu. Bende burada waffle dükkanı açtım. Sonra bir okulda waffle etkinliği yaptım. Baktım çocukların çilek ve muz gördüğünde tepkisi ve özellikle bunun bir araya getirip waffle yaptığımız zaman verilen tepki çok ilginçti. Bende bu tatlıyı tanıtmam gerektiğini düşündüm. Böylece kura çekerek köy okullarına gitmeye başladık. 100’den fazla okula giderek yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaştık. Bunun yanı sıra Hatay depremin yıl dönümünde Hatay’da güzel bir etkinlik yaptık. Şırnak’ın Süryani köyünde, Gürpınar’ın tek öğrencili köyünde etkinlik yaptık” dedi.
Genel olarak köy okullarını tercih ettiklerini belirten Karaca, “Köy okulu olması yeterli bizim için. Kura çekiyoruz ve her ay bir ya da iki köye gidiyoruz. Van’da ilk başlarken seçtiğimiz okulların hepsi birleştirilmiş sınıflı köy okullarıydı. Buradaki ilk amaç, waffle gerçekten zahmetli bir tatlı. Çünkü makinenin ısınması gerekiyor. Yine ekmek taze olarak orada hamur yapılıp içine doğranıyor. Muz ve çilek doğranıyor, çikolata ile bardak süsleniyor. Yani hazır olup da dağıtılan bir şey değil. O, okula getirilip yapıldığı için mevcudu yüksek olan okullarda bizim bunu hazırlamamız pek mümkün olmuyor. 700 kişiye de yaptığımız oldu ama 12 kişi ile 6 saatte yaptık bunu. Hem mevcut az hem de imkanları daha kısıtlı olduğu için köy okullarını seçiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu etkinliği yaparken herhangi bir yerden destek almadığını da sözlerine ekleyen Karaca, “Tabi bunu yaparken herhangi bir destek almıyorum. Bu ücret karşılığı başlayan bir şey değil. Bir kez bir okula gittik. Okulda yanlış anlaşılma olmuş ve çocuklar para getirmişler. Ben çocuklardan para almıyorum, tamamen ücretsizdir dedim. Tabi bu etkinlikte çocuklara waffle, çilek ve muz ile ilgili tüm bilgileri de veriyorum” diye konuştu.
Sınıf Öğretmeni Özlem Kaya ise çocuklar için güzel bir sürpriz olduğunu ifade ederek, okulları dolaşarak çocukları böyle bir etkinlikle buluşturduğu için Atilla Karaca’ya teşekkür etti.
Waffle tatlısı ile ilk kez karşılaştıklarını belirten çocuklar da Karaca’ya çok teşekkür ettiler.
Okul bahçesinde çocuklarla futbol oynayan Karaca, onlarla fotoğraf çektikten sonra köyden ayrıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturmasında, olağan dışı kazançların geri alınmasına yönelik adımlar atılıyor. Soruşturma kapsamında belirlenen kişi ve şirketlere ödeme bildirimleri gönderilirken, taşınmazlardan banka hesaplarına, a
Filistin halkıyla dayanışma amacıyla düzenlenen gösteriler, "Ulusal Eylem Günü" kapsamında gerçekleştirildi. Göstericiler, Gazze’deki katliamın durdurulması, işgalin sona erdirilmesi ve ABD’nin siyonist rejime yönelik askerî desteğini sonlandırması çağrıs
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Esenyurt Belediyesindeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve bu kapsamda müteahhitlerden rüşvet alındığı iddialarına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Y
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, daha önce imza yükümlülüğüyle serbest bırakılan Saymaz ve Ağırel için 4. Sulh Ceza Hakimliği konutunu terk etmeme şeklinde ev hapsi uygulanmasına hükmetti. Aynı dosya kapsamında kamuoyunu
Türkiye Gençlik Vakfı’nın eğitim kampında konuşan Gürlek, “Muhsin Yazıcıoğlu da faili meçhul olarak kalmıştı. O dosyada da çok şükür şu an aydınlatma yolunda ilerliyoruz. Bir suç ne kadar karanlığa gömülürse gömülsün elbet bir gün gün yüzüne çıkar. Bu dev
ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) paylaştığı bilgilere göre, deprem Yalova açıklarında 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Marmara Denizi'nde, Yalova'ya 4,66 kilometre mesafede olan depremin, yerin 7,96 kilometre derinliğinde meyd
"M1llion Projesi (Projekt M1llion)" inisiyatifinin çağrısıyla binlerce kişi tarihi Brandenburg Kapısı'nın yanındaki 18 Mart Meydanı'nda toplandı. Daha sonra şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştiren göstericiler, "(Almanya Başbakanı Friedrich) Merz gitmeli"
Sahil Güvenlik Mobil Kıyı Gözetleme Aracı, Seferihisar ilçesi açıklarındaki fiber teknede bir grup düzensiz göçmen bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Gemisi ile Sahil Güvenlik Botu yönlendirildi. Ekiplerce durdurulan teknedeki 5
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor