Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:50 TBMM Başkan Kurtulmuş: “Kadına karşı şiddetin önlenmesinde Türkiye olarak s...23:34 Durakta oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı yakalandı23:28 Hamas’ın ateşkesi kabul etmesi Gazze’de sevinçle karşılandı23:26 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı ‘soykırım’ davas...23:15 Sergen Yalçın sezon sonunda Antalyaspor’dan ayrılacağını açıkladı23:15 Bursa’da çıkan yangında 3 ev kullanılamaz hale geldi23:14 Ali Çamdalı: “Fenerbahçe’ye karşı çok değerli bir puan aldık”23:13 İsmail Kartal: “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız”23:11 İsrail, Refah’ın doğusuna saldırı başlattı23:10 Enkazdan sağ çıkan Hediye hayırseverlerin desteğiyle dünyaevine girdi23:03 Zeytinburnu’nda trafik kazası: 1 yaralı23:01 631. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri nefes kes...23:00 İbrahim Üzülmez: "Son 3 haftada karakterimizi göstererek alkışlanmak istiyo...22:50 İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinin doğusuna hava saldırısı ba...22:49 Samsunspor’dan gözaltına alınan taraftarları için açıklama22:48 TFF 3. Lig Play-Off: 52 Orduspor FK: 1 - Ayvalıkgücü Belediyespor: 122:47 Fenerbahçe son 2 deplasmanda 4 puan bıraktı22:33 Beton mikserinin içinde sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı22:30 Tekirdağ’da yolcu minibüsü otomobille çarpıştı: 3 yaralı22:25 Avcılar’da inşaat çalışması sırasında vinç devrildi, facianın eşiğinden dön...
Yerel 28 Haziran 2021 - 11:43 Yorum: 0

Köy sakinleri meydanda kalan trafodan dertli

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Akyuva köyü sakinleri, köy meydanında bulunan elektrik trafosunun güvenlik gerekçesi ve görüntü kirliliği nedeniyle...

Köy sakinleri meydanda kalan trafodan dertli

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Akyuva köyü sakinleri, köy meydanında bulunan elektrik trafosunun güvenlik gerekçesi ve görüntü kirliliği nedeniyle başka bir yere nakledilmesini istiyor.

Akyuva köyü sakinleri meydandaki elektrik trafosu yüzünden ağaçların kesildiğini ve çocukların trafoya tırmanarak oyun oynamalarının bir kazaya sebep olmasından endişe duyduklarını anlattılar. Trafonun başka bir yere nakledilmesi isteyen köy sakinleri, meydandaki çınar ağaçlarının her yıl uzayan dallarının, elektrik trafosu tellerine temas etmesi yüzünden kesildiğini, bunun da manzaranın bozulmasına sebep olduğunu belirterek yetkililerden çözüm bulmasını bekliyor.

"Çocuklarımızı köy meydanına gönderirken korkuyoruz"

Köy sakinlerinden Mevlüt Çakmak, meydandaki ağaçların gölgesinden trafo nedeniyle yararlanamadıklarını kaydederek, çocuklara da elektrik çarpmasından korktuklarını ifade etti. Çakmak, trafonun özellikle yağışlı günlerde daha tehlikeli olduğunu öne sürdü.

Bir diğer köy sakini Talip Kaplan ise, köylerini çok sevdiklerini, ancak trafonun görüntü kirliliği oluşturduğunu dile getirerek, "Burada yıllardır ağaçlarımız var. Ağaçlarımız tellerin arasında kaldığı için elektrik çarpma tehlikesi var. Çocuklarımızı köy meydanına gönderirken korkuyoruz. Bu trafonun buradan kalkmasını, ya da tellerin güvence altına alınmasını istiyoruz. Burada çocuklarımız oynuyorlar tabii ki elektrik çarpması ile karşılaşmadık bugüne kadar, ama bir kaza yaşandıktan sonra bir anlamı kalmaz ki" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber