Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 04 Mart 2024 - 11:13 Yorum: 0

Köyceğiz’de Kur’an öğrenen kursiyerler belgelerini aldı

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı Toparlar Merkez Camii’nde 20 vatandaş Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi.Diyanet İşleri Başkanlığının, "Camilerde Kur’an Öğretimi Programı” çerçevesinde Toparlar Merkez Camii İmam-Hatip Murat...

Köyceğiz’de Kur’an öğrenen kursiyerler belgelerini aldı

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı Toparlar Merkez Camii’nde 20 vatandaş Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, "Camilerde Kur’an Öğretimi Programı” çerçevesinde Toparlar Merkez Camii İmam-Hatip Murat Yaşar’ın altı senedir aralıksız sürdürdüğü kurs yaklaşık dört ay boyunca haftanın üç günü yatsı namazlarından sonra camide devam etti. Kursun sona ermesi nedeniyle yatsı namazının cemaatle kılınmasından sonra belge takdimi töreni düzenlendi.

Programda İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, kursiyerlerin Kur’an-ı Kerim okuyuşlarını tek tek dinledi. Müftü Karagöz; “Çok bahtiyarsınız. Kur’an ayı Ramazan-ı Şerife Kur’an-ı Kerimi okumasını öğrenmiş olarak gireceksiniz. Dünya-ahiret mutluluk kaynağımız olan yüce kitabımızın okuyuşunu öğrenmek için yaklaşık 4 ay boyunca emek verdiniz, bugün ise Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmenizin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum, sizlere Kur’an öğretmek için çaba ve gayret sarf eden İmam Hatibimiz Murat Yaşar hocamızı da gönülden kutluyorum. Bundan sonra kendinize bir hedef belirleyip günlük en az bir sayfa devamlı Kur’an okuma alışkanlığımız olursa Kur’an okumayı ilerletmiş olursunuz. Yüce kitabımızı sadece okumakla yetinmeyelim okuduğumuz yerlerin anlamlarını da meallerden tefsirlerden öğrenelim diye bugün belge töreninde sizlere Diyanet İşleri Başkanlığımızın Konulu Tefsiri takımını her birinize hediye ediyorum” dedi.
Konuşmaların akabinde Müftü Karagöz, kursu veren İmam-Hatip Murat Yaşar ile birlikte kursiyerlere katılım belgelerini tek tek takdim edip, Diyanet İşleri Başkanlığının 5 ciltlik Konulu Kur’an Tefsirini hediye etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber