Sahil Park
malatya-belediye
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Ocak 2025 - 09:26 Yorum: 0

Kundura ustası: “Babamın mirasını yaşatıyorum”

Kahramanmaraş’ta geleneksel kundura ustalığını üç kuşaktır sürdüren Mungan ailesi, el emeğiyle ürettikleri ayakkabılarla dikkat çekiyor.Onikişubat ilçesi Şehit Evliya Mahallesinde ayakkabı dükkanında çalışan baba ve oğlu teknolojiye me...

Kundura ustası: “Babamın mirasını yaşatıyorum”

Kahramanmaraş’ta geleneksel kundura ustalığını üç kuşaktır sürdüren Mungan ailesi, el emeğiyle ürettikleri ayakkabılarla dikkat çekiyor.
Onikişubat ilçesi Şehit Evliya Mahallesinde ayakkabı dükkanında çalışan baba ve oğlu teknolojiye meydan okuyor. El emeği ve ustalıkla şekillenen bu meslek, Mungan ailesinin azmiyle yaşatılıyor.
Babasının izinden yürüyen Mungan, bu mirası gelecek nesillere aktarmak için çalışıyor. Mungan ailesi, modern fabrikasyon ayakkabıların yaygınlaşmasına rağmen geleneksel yöntemlerden vazgeçmiyor.
Kundura ustası Şaban Mungan, mesleklerinin zorluklarına rağmen işlerini severek yaptıklarını dile getirerek, “Ben mesleği babamdan öğrendim, babam da kendi babasından öğrenmiş. Şimdi oğluma öğretmeye çalışıyorum. Bizden sonra bu işi devam ettirecek kimse yok gibi görünüyor. Tamamen el emeğiyle çalışıyoruz, müşterilerimize özel üretim yapıyoruz” dedi.
Müşterilerinin ayak ölçülerine göre özel ayakkabılar yaptıklarını söyleyen Mungan, “Kösele, altı topuklu kundura, spor ayakkabı ve bot modelleri üretiyoruz. Ayak ölçüsünü alıp istediği modeli tasarlıyoruz. Bir ayakkabının yapımı yaklaşık üç gün sürüyor. Hem geleneksel hem de modern tasarımlarla müşterilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Yarım asırdan fazla aynı dükkanda kundura üreten baba Abdullah Mungan ise el yapımı ayakkabılara duyulan talebin devam ettiğini belirterek, “Genelde ayağına uygun ayakkabı bulamayan müşteriler bize geliyor. Tamamen el emeğiyle çalışıyoruz. Bu meslek sayesinde üç dört çocuk büyüttüm. İşimizi severek yapıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber