Başkan Ömer Günel döneminde kent genelinde yaşama geçirilen tüm çalışmalarda “sürdürülebilirlik” ilkesi doğrultusunda hareket eden Kuşadası Belediyesi, kentin sahip olduğu kaynakları ve zenginlikleri koruyarak kent sakinleri ve turizm yarar...
Başkan Ömer Günel döneminde kent genelinde yaşama geçirilen tüm çalışmalarda “sürdürülebilirlik” ilkesi doğrultusunda hareket eden Kuşadası Belediyesi, kentin sahip olduğu kaynakları ve zenginlikleri koruyarak kent sakinleri ve turizm yararına en verimli şekilde kullanıyor.
Doğanın ve çevrenin korunmasında büyük önem taşıyan geri dönüşüm faaliyetlerini düzenli bir biçimde sürdüren Kuşadası Belediyesi, yağmur suyu hasadı, çevreci ve yeşil yapılaşma gibi projelerle de kentin kaynaklarını geleceğe taşıyor. “Sürdürülebilir turizm” ilkesi ile kente kazandırdığı doğa ile iç içe kamp, karavan ve bungalov alanları ile de pandemi sonrası ortaya çıkan “yeni dünyanın yeni turizm anlayışına” öncülük ediyor.
Yağmur yeşile can suyu olacak
Küresel ısınmaya bağlı olarak değişen hava şartları nedeniyle sonbahar ve kış mevsiminde yağışların artması, yaz döneminde ise kuraklık tehlikesinin ortaya çıkması nedeniyle harekete geçen Kuşadası Belediyesi, yağmur suyu hasadı yapmak için düğmeye bastı. Bina çatı oluklarından, bahçe ve beton yüzeylerden toplanan yağmur sularının bir depoda biriktirilerek günlük faaliyetlerde geri kullanımı olan yağmur suyu hasadının uygulanacağı ilk alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in kente kazandıracağı en önemli vizyon yatırımlardan biri olan ‘Lütfi Suyolcu Kent Meydanı ve Yaşam Merkezi’ olacak. Kent Meydanı’ndaki çatı oluklarından ve yüzeylerden toplanan yağmur suları, bir sarnıçta biriktirilerek yeşil alanlar için kullanılacak.
Geri dönüşüm geleceğe yatırımdır
Çevrenin korunması ve sürdürülebilir bir yaşam için önemli adımlar atmaya devam eden Kuşadası Belediyesi, tüm mahallelere farklı türlerdeki ambalaj atıkları için yerleştirdiği özel tasarımlı kafes ve sepetlerin yanı sıra mobil atık getirme merkezleri ile de değer oluşturuyor. Belediye bünyesinde kurduğu İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü aracılığıyla yürüttüğü ’Sıfır Atık Projesi’ kapsamında kentin 14 farklı noktasına kurduğu 7 ayrıştırma kategorisine sahip, güneş enerjisiyle çalışan elektrikli mobil atık merkezleri, atıkların daha düzenli bir şekilde toplanmasını ve ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Atık pillerden, kağıtlara, plastikten metale, camdan elektronik eşyalara ve bitkisel atık yağlara kadar farklı atık türleri, bu merkezlerde titizlikle ayrıştırılıyor. Ekipler tarafından belirlenen program dâhilinde düzenli olarak toplanan atıklar, Davutlar Mahallesi Atık Merkezi’ne teslim ediliyor. Burada işlenip ayrıştırılan atıklar, geri dönüştürülmek üzere ilgili firmalara gönderiliyor.
Ada Camping turizmin yeni adres
Covid 19 pandemisi sonrası hızlı bir değişim sürecine giren turizm trendlerini yakından takip eden Başkan Ömer Günel öncülüğünde, ‘yeni dünyanın yeni turizm anlayışı’ doğrultusunda projelendirilen Ada Camping, kamp ve karavan tutkunlarının yeni adresi oldu. Pandemi yasaklarının kısmi olarak uygulandığı 2021 turizm sezonunda Kuşadası Belediyesi tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde Davutlar Sevgi Plajı’nda hizmete açılan kamp ve karavan alanı Ada Camping, üç sezonda ağırladığı 19 bin 453’ü çocuk olmak üzere toplam 162 bin 453 konuk ile bir rekora imza attı.
Kent turizmine yeni bir soluk getiren 25 dönümlük alan üzerine kurulu Ada Camping, mavi ile yeşilin birleştiği, doğa ile iç içe huzurlu ortamı kadar, sahip olduğu teknolojik alt yapı ve konukları için sunduğu konfor ile de tercih nedeni oldu.
Mavi ve yeşilin arasında çevreci bir proje
Ada Camping, son olarak turizm faaliyetlerinin çevre, ekonomi ve sosyal boyutlarına dikkat ederek sürdürülebilirlik ilkelerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak için oluşturulmuş bir belgelendirme sistemi olan Sürdürülebilir Turizm Sertifikası almaya hak kazandı. Açıldığı günden bu yana kamp ve karavan tutkunlarının uğrak noktası haline gelen Ada Camping, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerine uyum süreci dâhilinde başlatılan Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında verilen “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası” ile ulusal ve uluslararası turizm pazarındaki tanınırlığını da artırmış oldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ramazan Bayramı öncesinde balık tezgahlarında hareketlilik yaşanırken, tezgahlardaki çeşitlilik ve satışlardaki artış esnafın yüzünü güldürdü. Balıkçı esnafı, özellikle büyük balıklara olan talebin yükseldiğini belirtti.Ramazan ayı boyunca balık satışları
Sarp Sınır Kapısı’nda yolcu geçiş sayıları son yıllarda yüksek seviyelerde seyrederken, 2025 yılında 5 milyonun üzerinde gerçekleşen geçişlerle Sarp Kapısı Türkiye’nin en yoğun kara hudut kapılarından biri olmayı sürdürdü.Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asy
Adana’da yükselen Bakız İnşaat’ın yeni konut projesi, sunduğu sosyal donatılarla Adana’nın dikkatini çekiyor.Adana’nın önde gelen inşaat firmalarından Turgay Canver ve Begüm Canver’in sahibi olduğu Bakız İnşaat, şehirde yeni nesil konut projeleriyle fark
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dünya ve bölgedeki savaşlar ile ekonomik dalgalanmaların ortasındaki Türkiye’nin güçlü ve büyük bir devlet olarak kendi kararlarını kendi veren, kendi çıkarlarına göre stratejik hareket eden bir konumda old
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla yapıldı.Toplantıda, bölgede yaşanan savaş ve artan jeop
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade eden tarihi "Zimem Defteri" geleneğini bu yıl da sürdürerek ihtiyaç sahiplerinin mahalle bakka
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayı itibarıyla motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 262 oldu.TÜİK’in 2026 yılı Şubat ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 121 bin
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm üreticilerine yönelik çiçek öncesi ilaçlama programı açıklandı. Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bağlarda hastalık ve zararlılarla mücadelede doğru zamanlamanın önemine dikkat çekerek üreticileri bilgilendirdi.Yapıl
Adıyaman’da bıçaklı kavga: 3 yaralı
Nevşehir’de çalıştığı okulun kazan dairesinde ölü olarak bulundu
03Mersin-Antalya yolundaki heyelan araç kamerasında
04Şanlıurfa’da dolu ve kar yağışı etkili oldu
0514 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu
06Ardahan’da bir adam, her gün evinin önüne gelen tilkiyi besliyor
07Sancaktepe’de seyir halindeki otomobilden silahlı saldırı: 1 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük