Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 01 Mart 2024 - 12:52 Yorum: 0

Kütahya’da AFAD’dan ORKUT ekiplerine eğitim

Kütahya AFAD İl Müdürlüğü tarafından Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ORKUT ekiplerine AFAD İl Müdürlüğü tarafından “Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” verilmeye başlandığı bildirildi.Konuyla ilgili...

Kütahya’da AFAD’dan ORKUT ekiplerine eğitim

Kütahya AFAD İl Müdürlüğü tarafından Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ORKUT ekiplerine AFAD İl Müdürlüğü tarafından “Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” verilmeye başlandığı bildirildi.
Konuyla ilgili Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” ORKUT ekiplerimiz 1 teknik eleman, 2 Orman Muhafaza Memuru ve 8 işçi olmak üzere 11’er kişiden oluşmakla birlikte Kütahya 2 ve diğer İşletme Müdürlüklerimizden 1’er olmak üzere toplam 8 ekip oluşturulmuştur. Eğitimler 3’er günlük programlar halinde, 26 Şubat-09 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda toplam 88 kişiden oluşan ve gerekli eğitimleri almış personelimiz olabilecek bir deprem karşısında ilk müdahale ve diğer verilecek görevlere karşı hazır olacaktır. Depremde Hafif Arama Kurtarma Ekiplerimize, temel deprem bilgisi, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerek iş ve işlemler, binalara giriş teknikleri ve benzeri teorik eğitimin yanında yaralı taşınması, iple kurtarma, arama-kurtarmada kullanılan malzemeler, kişisel koruyucu donanımlar, deprem çadırı kurma konuları başta olmak üzere teknik konularda uygulamalı eğitim verilmektedir. Ekiplerimizin belirli periyotlar ile eğitimlerine devam edilecek 2024 yılı içerisinde yapılacak diğer uygulama eğitimleri ile birlikte akreditasyon süreci başlayacak olup, 2024 yılı sonunda AFAD tarafından akredite olunmasına yönelik çalışmalar devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber