Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 19 Nisan 2024 - 10:07 Yorum: 0

Kütahya’da yüzde 75 hibeli nohut tohumları toprakla buluşuyor

Kütahya’nın Eskiyüreğil ve Eynegazi köylerinde “Sözleşmeli Nohut Üretimini Yaygınlaştırma” projesi çerçevesinde üreticilere verilen yüzde 75 hibeli nohut tohumları toprakla buluşmaya başladı.Proje çerçevesinde yüzde 75 hibe ile Eskiyür...

Kütahya’da yüzde 75 hibeli nohut tohumları toprakla buluşuyor

Kütahya’nın Eskiyüreğil ve Eynegazi köylerinde “Sözleşmeli Nohut Üretimini Yaygınlaştırma” projesi çerçevesinde üreticilere verilen yüzde 75 hibeli nohut tohumları toprakla buluşmaya başladı.
Proje çerçevesinde yüzde 75 hibe ile Eskiyüreğil köyünde 25 üreticiye 696 dekar alanda 8 bin 700 kilogram, Eynegazi köyünde 18 kişiye 334 dekar alanda 4 bin 175 kilogram olmak üzere toplamda 43 üreticiye bin 30 dekar alanda 12 bin 875 kilogram nohut tohumu ve tamamı hibe olarak 52 litre Fungusit ilacı temin edildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Dönmez, ilgili Şube Müdürleri ve teknik personelin katılımıyla gerçekleştirilen nohut ekimi esnasında üreticilere bilgiler verilerek nohut yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözümleri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
İl Müdürü Yeniay, ekimi gerçekleştiren üreticilere hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu dilerken, misafirperverliklerinden dolayı muhtarlara ve üreticilere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber