Antalya'da kuyumcuların; sahte, çalıntı ve düşük ayarlı altınları yüksek ayarlı göstererek bozdurmak isteyen kişilere karşı kurduğu Whatsapp ihbar...
Antalya'da kuyumcuların; sahte, çalıntı ve düşük ayarlı altınları yüksek ayarlı göstererek bozdurmak isteyen kişilere karşı kurduğu Whatsapp ihbar hattı, hırsızların ve dolandırıcıların adeta kabusu oldu. Çalınan ve ayarı bozuk mücevherlerin ihbarı, saniyeler içerisinde tüm kuyumculara düşüyor. Zanlı ile karşılaşan kuyumcular ise şahsı oyalayıp gelen polislere teslim ediyor.
Antalya'da kuyumcu esnafı, hırsız ve dolandırıcıların ele geçirdikleri altınların satışının önüne geçmek için "Whatsapp ihbar hattı" kurdu. 250 esnafın yer aldığı grupta, bir ihbar saniyeler içerisinde tüm kuyumculara ulaşıyor. Fiyatının son yıllarda artması ile artan sahte ve çalıntı altınları satmaya çalışan dolandırıcılara karşı kuyumcular kurdukları Whatsapp grubu üzerinden birbirlerini bilgilendiriyor. Şüpheli gördükleri şahıs ve ürünlerin fotoğraflarını grup üzerinden meslektaşlarıyla paylaşan kuyumcular, bu yöntemle sahtecilik konusunda mağduriyetin önemli ölçüde azalmasını sağladı. İhbar grubu üzerinden gelen ürünü uzun uzun inceleyen kuyumcular, şüpheli şahısları da polise bildiriyor.
"Altının gramının bin 700-bin 800 TL'ye kadar yükselmesini bekliyoruz"
Fiyatlar yükselince müşterinin azaldığını belirten Antalya Kuyumcular Çarşısı'nda 36 yıllık kuyumcu Süleyman Koç, "Elinde parası olan gelip yatırım için altın alıyorlar. Altının gramının bin 700-bin 800 TL'ye kadar yükselmesini bekliyoruz. Parası olan altın alsın. Altın alan kazanır, yatırım amaçlı alsınlar. 2-3 ay için altın alınmaz. Yurt dışından da müşterilerimiz gelerek altın alıyorlar. Bilezik, çeyrek ve yarım altın alıyorlar. Sonra da gelerek "İyi ki almışız" diyorlar" dedi.
"Şu anda gram ve yarımın yarısı takılıyor"
Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası Antalya'ya olan göçün sektöre olan etkisini değerlendiren Koç, "Bize bu durum yansımadı. Onların aldığı altın bizde yok" sözlerine yer verdi. Düğünlerde takı çeşitliliğine de değinen Koç, "Düğünlerde tam, yarım ve çeyrek daha çok takılıyordu. Şu anda gram ve yarımın yarısı takılıyor. Düğün için vatandaşlarımızın ayırdığı bütçe 500 bin TL'yi geçer. Ama bu durum giderek zorlaşıyor" açıklamasını yaptı.
"Hırsızlar girdikleri evlerde dedektör ile altın bile arıyorlar"
Fiyatlar yükselince dolandırıcıların daha çok görülmeye başladığını belirten Koç, "Evlerde hırsızlık olayları çok olmaya başladı. Altın değerlenince altının sahtesini de yapıyorlar. Ayarı düşük altın üretiyorlar. Hırsızlar girdikleri evlerde detektör ile altın bile arıyorlar. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Sahte çeyrek ve tam altın daha çok geliyor" ifadelerine yer verdi.
"Bu ihbar hattı işimizi kolaylaştırdı, son zamanlarda daha çok kullanmaya başladık"
"Whatsapp ihbar hattı" hakkında da bilgi veren Koç, "Grubumuzda 250 kişi var. Bize grup üzerinden direkt ihbar geliyor. Biz de gelen ürünlere dikkat ederiz. Saniyede ihbar herkese düşer. Biz önce ürüne bakarız, ürün hırsızlık ürünü ise şahsı oyalayarak polise haber veriyoruz. Bu ihbar hattı işimizi kolaylaştırdı, son zamanlarda daha çok kullanmaya başladık" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman'da düğün sezonuna tüm hazırlıklarını tamamlayarak giren hazır mobilya mağazası işletmecileri, bu yıl bekledikleri yoğunluğu yaşayamadıklarını söyledi. Sektör temsilcileri, geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durum
Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg
Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma
Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust
Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa
Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot
Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
03Pakistan: Ara bulucular Hürmüz'ün açılması için belge hazırlığında
04Bakan Gürlek: Çocuklarımızın her türlü şiddetten korunması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
05İzmir açıklarında 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Lübnan ile siyonist rejim arasında Roma görüşmeleri: Sınır ve güvenlik düzenlemeleri ele alındı
07Rusya, Kiev'e balistik füzelerle saldırdı: 14 ölü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük