Bilecik’in Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Kuzey Kafkasya Kültür Derneğinde başlatılan Kuzey Kafkas Halk Dansları Kursu’na gençler yoğun ilgi gösteriyor.Dernek yönetimi tarafından açılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Kafkas Halk D...
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren Kuzey Kafkasya Kültür Derneğinde başlatılan Kuzey Kafkas Halk Dansları Kursu’na gençler yoğun ilgi gösteriyor.
Dernek yönetimi tarafından açılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Kafkas Halk Dansları kursuna katılan çocuklar ve gençler kültürlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.
Şuna kadar 60’a yakın öğrencinin kursa katıldığını belirten Kurs Öğretmeni Tolga Taymaz, "Dernekler çatısı altında Kafkas ekiplerinin kurulma sebeplerinden bir tanesi kültürümüzü genç nesillere aşılamak ve sonrasında kültürümüzü tanımayanlara aktarmak ve bu şekilde çalışmalar yapmaktır. Buradaki ekipte kendi kültüründeki dansları, şarkıları ve müzikleri tanıyarak ileride girdikleri tüm ortamlarda bu kültürü yaşatmaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Yaklaşık 2 yıldır burada bu ekiple çalışmalar sürmektedir. Yaklaşık 60 tane çocuğumuzla, gencimizle burada provalarımızı yapıyoruz ve kültürümüzü de aşılamaya çalışıyoruz. Dernek yönetimimiz her ortamda kültürel açıdan bu çevredeki iller, bölgeler olsun her zaman iyi çalışmalar yapmaktadır. Kültürü devam ettirmeye yönelik her türlü çalışmalarda bulunuyorlar. İnşallah daha güzel işleri katlanarak yaparak devam edecekler" dedi.
Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Oğuz Yavuz, "Derneğimiz 5 Mayıs 1992 tarihinde kültürel amaçlı kurulmuş, Bozüyük’te yer alan bir sivil toplum örgütüdür ve Kafkas Dernekleri Federasyonuna bağlıdır. Derneğimizin amacı kültürel anlamda bizden sonra gelecek olan kuşaklara örf adet gelenek ve göreneklerimizi aktarmak. Bu amaçla da çeşitli faaliyetlerimiz olmaktadır. Minikler ve gençler dans gurubunun çalışmalarında kendilerine yardımcı olmak ve daha sonraki kuşaklara bu dans eğitimlerimizi aktarmaktır. 2 yıldır başlatmış olduğumuz programlarda geçen sene yaptığımız gösteride bunun verimini aldık. 32 öğrencimizle gösterimizi çok iyi bir şekilde tamamladıktan sonra bu sene tekrardan kurslarımıza devam ettik ve yaklaşık 60 öğrencimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu senede nasip olursa Mayıs veya Haziran aylarında tekrardan gösterilerimizi yapacağız. Kültürümüzü, folklörümüzü Bozüyük halkına ve burada yaşayan çerkez soydaşlarımıza takdim edeceğiz. Bu çalışmalarının verimini, başarısını hep beraber gözlemiş olacağız" diye konuştu.
Kursa katılan öğrenci Armine Arslan, "Ben bu ekipte olmaktan çok memnunum. İyi ki bu ekibe denk gelmişim. Bu ekiple çalışmak benim için çok güzel oldu hem de bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Hocamızı da çok seviyorum. Bir çok hoca geldi ama bizi buraya en bağlayan kişi olduğunu düşünüyorum. İyi ki gelmiş burada koskoca bir aile olduk" ifadelerini kullandı.
Öğrenci Nil Barut ise "Öncelikle biz burada bir aileyiz. Kültürümüzü yaşatmak bizim için çok önemli. Kültürümüzü burada yaşatarak diğer küçük kardeşlerimize de bunu aktarıyoruz. Tolga ağabey çok güzel hocalık yapıyor. Onunla çalışmaktan çok gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Öğrenci velisi Sibel Şen, "Derneğimizde çocuklarımızla ilgili çalışmalarından çok memnunuz. Sadece burada dans değil çocuklarımızın arkadaş edinmesi kendi kültürlerini daha iyi öğrenmeleri açısından çalışmalarının devam etmesini istiyoruz. Yönetimimizden memnunuz. Çocuklarımızla ilgili ellerinden geldiklerince yapabilecekleri her şeyi yapıyorlar. İnşallah çalışmalar uzun yıllar bu şekilde devam eder" dedi.
Kızının kursa katılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten veli Özlem Aslan Özer, "Ben Artvinliyim. Bu dernekte olmaktan çok memnunum. Sadece kendi kültürümü değil farklı kültürleri de tanımak adına buradayım. Burada çok mutluyuz. Birer aile olduk. Dernek yönetiminden çok memnunuz. Yönetime ve hocamıza teşekkür ediyorum. Kızım buraya gelmekten çok memnun. Hevesli bir şekilde geliyor. Gerçekten çocuklar için çok faydalı ve yararlı bir yer olduğunu düşünüyorum. En azından kültürümüzün kaybolmaması açısından çok önemli bir dernek" dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Aydın ve İzmir açıklarında yardım talebinde bulunan 3 kişi kurtarıldı
Ticaret Bakanlığında ambalajlı su sektörü toplantısı
03ABD: İran'a yönelik yeni saldırı dalgası tamamlandı
04Trump'tan yeni eşkıyalık girişimi: "Hürmüz'den geçen gemileri koruduğumuz için ücret alacağız"
05Düğün konvoyunda trafiği tehlikeye atan sürücüye 90 bin lira ceza
06"Ahbap Derneği" soruşturmasında gözaltı sayısı 22'ye yükseldi
07Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: Saldırılarda 3 Filistinli şehit oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük